Territori preveu introduir algunes de les al·legacions de les Preses i la Vall d’en Bas al projecte de la variant

Això no canviaria el traçat, però si detalls del projecte com l’amplitud del túnel soterrat o alguns enllaços. Segons el Departament el procés d’al·legacions de la carretera presenca s’acabarà “millor del que havia començat”. Es preveu que al primer semestre d’aquest 2021 es respongui formalment a la setantena d’al·legacions que es van presentar. 

Carretera de la parcel·lària a la Vall d’en Bas (David Planella)


El Departament de Territori, a hores d’ara, està acabant l’anàlisi de les 72 al·legacions presentades al març per la variant de les Preses. La pandèmia ha fet retardar l’informe final. Mentrestant, el director general d’Infraestructures de la Generalitat, Xavier Flores, assegura a Ràdio Olot que es preveu introduir al projecte algunes de les demandes que van fer l’ajuntament de les Preses i el de la Vall d’en Bas.

 

Caldrà esperar a l’informe final d’al·legacions per conèixer quines són les correccions que el Departament té previst fer en l’estudi informatiu de la variant presenca. Segons Flores, això se sabrà al primer semestre d’aquest any.

 

Mentre el procés d’al·legacions de les Preses ja està acabant, el que acaba de començar és el d’Olot. Aquest desembre s’ha acabat la recollida d’al·legacions per l’estudi de la variant de la capital garrotxina. El Departament les estudiarà i també espera resoldre-les abans d’acabar el primer semestre del 2021.

Respon