Un de cada quatre garrotxins ja s’ha vacunat de la covid

Un 25% de la població de la Garrotxa ja s’ha posat la primera dosi. El ritme de vacunació s’ha accelerat aquest mes d’abril i s’està pendent de l’arribada de noves remeses. Tots els ciutadans de més de 80 anys que s’han volgut vacunar ja hi han fet i, a partir d’aquesta franja, la cobertura ja és del 90%. Des d’ara, el principal repte serà posar segones doses sense deixar les primeres. 

Foto: Pau Masó


Durant l’últim mes, la Garrotxa ha vist com el ritme de vacunació s’enfilava a més de 2.000 vacunes setmanals. Des de finals de març, la comarca ha premut l’accelerador gràcies al fet que l’arribada de dosis ha estat freqüent. El 25 de març es va establir el record de vacunes posades a la comarca en un dia: van ser 1.019 dosis en 24 hores. Des de llavors, el ritme ha estat alt i s’ha aconseguit cobrir els col·lectius més fràgils. Actualment, més d’un 90% de la població garrotxina major de 80 anys ja està vacunada. Una fita que pel director de l’atenció primària de l’ICS a la Garrotxa, Josep Lluís Nicolau, ja marca un abans i un després.

 

Aquest mes d’abril el ritme ha estat d’una mitjana de 300 dosis al dia, mentre que el mes de març va ser d’unes 200. I és que el 60% de les més de 14.000 persones que ja hi ha vacunades a la Garrotxa, ho han fet en l’últim mes. S’han distribuït el doble de vacunes durant els últims 30 dies que en els tres primers mesos de vacunació.

 

El Casal Marià d’Olot és el principal punt de vacunació de la Garrotxa (Pau Masó)


A partir d’ara, més segones dosis que primeres

El doctor Nicolau creu que el ritme assolit fins ara podria disminuir les pròximes setmanes, ja que caldrà destinar recursos a posar segones dosis i això frenarà el nombre de noves persones vacunades. El director dels CAP d’Olot i Besalú diu que no hi ha problema de personal, sinó que el problema és si arriben o no les vacunes.

 

Nicolau també afirma que tot i les informacions sobre algunes vacunes com Astra Zeneca, la població ha seguit responent bé i se segueix posant el vaccí. De fet, la vacuna d’Oxford és la segona que més s’ha posat a la Garrotxa amb un 38% de les dosis administrades. La vacuna de Pfizer és la majoritària entre els garrotxins (6 de cada 10) i la Moderna és minoritària amb només un 2% dels vacunats. En total, a la Garrotxa ja s’han vacunat unes 14.500 persones.

Respon