Un empat amb gust de derrota; l'Olot desaprofita una nova oportunitat (2-2)

Un gol de penal del Cornellà al minut 89 deixa l'Olot sense tres punts que tenia al sac
| 17 de gener de 2021

Un gol de penal del Cornellà al minut 89 deixa l'Olot sense tres punts que tenia al sac. Els olotins havien aconseguit donar la volta al 0-1 amb un gol de Juan Delgado al límit del descans i un penal transformat per Xumetra al minut 63.

Juan Delgado s'ha estrenat com a golejador amb l'Olot (Nuri Marguí/UEO)

Faltava un minut per arribar al final del temps reglamentari i l'Olot guanyava per 2-1. Tenia a tocar una victòria vital per començar la segona volta en una situació més còmoda a la classificació, però se li ha escapat per culpa d'una jugada defensiva que Raúl Garrido ha qualificat d'"infantil". Ha estat una pèrdua en la sortida que el Cornellà ha aprofitat per enviar la pilota a dins l'àrea, on Escoruela s'ha precipitat i ha comès penal. Agus Medina l'ha transformat i ha situat l'empat a dos al marcador. El tècnic de l'Olot parla així de la jugada.

I això que l'Olot havia fet el més difícil en el partit. El Cornellà s'ha avançat en el marcador al minut 43 gràcies a una rematada d'Eloy Gila a l'àrea petita, on s'ha regirat davant de Kilian i ha superat Ballesté. El final de la primera part estava al caure, però en l'última jugada, amb tota la fe del món, Soler ha posat una pilota al segon pal i allà ha aparegut Juan Delgado per estirar la cama i marcar l'empat in extremis.

A la segona meitat, l'Olot encara ha millorat més i de penal ha trobat el 2-1. Al minut 63, Dorca ha tocat amb les mans un xut de Soler, l'àrbitre ha enviat la pilota als onze metres i el pitxitxi, Jordi Xumetra, ha batut un Juanma Santaella que ha arribat a tocar la pilota, però no n'ha fet prou per evitar el gol de l'Olot. La llàstima ha estat que no ha pogut ser el gol de la victòria. A la recta final, un Cornellà sense gaire fons d'armari a la banqueta (només tenia 14 jugadors del primer equip i n'ha fet debutar quatre) ha acabat marcant el 2-2 a l'últim minut.

Un punt més

Amb aquest empat, l'Olot no surt de la zona perillosa de la classificació. Ocupa un lloc a la fase permanència, però la part positiva és que encara és a dos punts de la fase d'accés a la nova Primera RFEF. Queden nou jornades i ara arribarà un tram de calendari molt complicat: l'Olot ha de jugar al camp del Barça B diumenge que ve i, després, a casa, contra el Nàstic, el líder.

El coronavirus

El partit d'avui s'ha disputat malgrat que ahir dissabte el Cornellà va fer públic que havia detectat un cas de coronavirus a la seva plantilla. Normalment els partits de Segona B se suspenen per un sol positiu, però aquest es va mantenir en el calendari. L'explicació oficial és que el jugador es va poder aïllar a temps; de rerefons hi ha el partit de Copa del Rei que dijous que ve el Cornellà ha de jugar contra el Barça. Garrido no hi ha volgut entrar gaire, però ha assegurat que no li ha fet por jugar el partit i ha donat a entendre que el que menys li agrada és que algun equip es vulgui aprofitar de les situacions que provoca el coronavirus a Segona B.

Més enllà de les sis baixes que ha tingut el Cornellà, entre afectats per lesions i per coronavirus, l'Olot ha afrontat el partit sense dos dels seus centrals titulars: Alan Baró i Carles Mas, lesionats.