‘Un nadó, un arbre': doble vida a l'Hospital d'Olot

L’Hospital d’Olot fomentarà el contacte amb la natura des del naixement. Ho farà amb l’entrega d’un plançó a cada família que doni llum al centre. Es tracta d’una iniciativa impulsada per la Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica i l’Associació Naturalista de la Garrotxa. El projecte també busca recuperar un espai verd que hi ha a tocar del centre i que es troba amenaçat per la variant d’Olot. 

Entrega dels primers plançons (Hospital d’Olot)


Arrelar-se, nodrir-se i créixer. La vida humana no està tant lluny de la d’un plançó. Al cap i a la fi tot és vida. I per això, l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha engegat un projecte únic a Catalunya que busca lligar el contacte amb la natura des del primer glop de vida. A cada infant que neixi al centre, se li entregarà un plançó. La família el podrà plantar, cuidar i veure créixer en un bosc que hi ha a tocar del centre garrotxí. La iniciativa ja s’ha posat en marxa i ha tingut bona acollida.

 

El projecte l’ha impulsat la Unitat de Salut Mediambiental i Pediàtrica de l’Hospital d’Olot. Un dels seus coordinadors és Ferran Campillo.

 

Les famílies que hagin donat llum a l’hospital es trobaran el mes d’abril, coincidint amb el Dia Mundial de la Salut, per plantar el plançó al bosc dels ‘Tres Turons’. Es tracta d’una zona que s’ha degradat i que es vol recuperar a través del projecte ‘Un nadó, un arbre’. Ho explica un dels membres de l’Associació Naturalista de la Garrotxa, Joan Montserrat.

Un bosc amenaçat per la variant d’Olot

El bosc dels ‘Tres Turons’ està amenaçat per la construcció de la variant d’Olot. Un dels ramals que connectaran la ciutat amb la futura carretera passa per aquest punt. Campillo diu que la iniciativa de l’Hospital també busca generar consciència.

 

Els primers plançons ja s’han començat a entregar als nadons que han nascut aquest novembre. A l’abril es convocarà totes les famílies per fer la primera plantació. L’Hospital preveu entregar, aproximadament, 450 plançons que són els naixements que, de mitjana, té cada any el centre.

 

Respon