Un nou festival de música jazz en femení arrenca gira a Olot

S’anomena Feminajazz i vol posar en relleu el paper de la dona dins la música negra. Ha nascut de la mà de productores i artistes del món musical i de la falta de presència femenina dalt de l’escenari. EL festival arrenca a la Garrotxa, però viatjarà a Cadis, Madrid o la Corunya. A Olot hi haurà dues actuacions: avui divendres Eva Fernández, i demà dissabte Beatriz Nunes. 

Eva Fernández és una de les cantants del festival (Olot Cultura)


A part d’aquestes dues actuacions també s’ha programat un debat durant la tarda del dissabte a Can Trincheria on hi participaran artistes i veus del món de la música jazz. Tot des del punt de vista femení. I és que Feminajazz és un projecte que vol canviar consciències a través de la música. Tot neix de la falta de presència de dones sobre els escenaris. Ho explica una de les portaveus del festival, Beatriz Ortega.

 

El festival Feminajazz serà itinerant i s’estrena aquesta nit a Olot amb l’actuació de la jove promesa Eva Fernández a la Sala Torín. Ortega explica perquè han decidit donar el tret de sortida a la Garrotxa, i en concret a Catalunya.

 

Dissabte, Feminajazz portarà Beatriz Nunes a la Sala Torín a les 10 de la nit. Nunes és la veu del grup Madredeus. Abans del seu concert, hi haurà un debat a Can Trincheria on es posarà sobre la taula el paper de la dona al món de la música.

 

Respon