En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Un quart buit

Un estudi conclou que 1 de cada 4 locals d'Olot està buit. La millora de la comunicació o un excés d'oferta immobiliària, possibles explicacions. 
| 29 de setembre de 2014
Un quart buit

1 de cada 4 locals comercials d’Olot està tancat. És el que assegura un estudi fet els últims dos anys a 60 ciutats de Catalunya. La millora de les comunicacions o l’excés de locals disponibles són algunes de les explicacions de la situació de la capital de la Garrotxa. Els autors de l’estudi consideren que les franquícies poden ser positives si s’instal·len al centre de les ciutats.

Un local tancat a El Firalet (Núria Llop) 

 

JORDI ALTESA | Del total de locals comercials disponibles que hi ha a Olot un 74,9% estan plens. Una dada que recull un estudi fet per l’observatori econòmic Eixos al qual ha tingut accés Ràdio Olot. És una anàlisi global de Catalunya i de les 60 ciutats analitzades la capital de la Garrotxa apareix al lloc 42. Els autors consideren que tot el que sigui inferior al 80% d’ocupació suposa el que anomenen com a “risc de desertificació comercial”, situació en la qual es troba a Olot. El tècnic d’Eixos, Moisès Jordi, considera que s’ha fet tasques de dinamització al centre d’Olot i el problema està en concentrar els comerços on hi ha possibilitats. Altres usos pels locals podrien ser destinar les plantes baixes a garatges o a reconvertir-los en habitatges. En declaracions a Ràdio Olot, Jordi també ha assenyalat que en el cas d’Olot aquesta major oferta que demanda de locals es deu al paper de capitalitat comarcal que l’ha portat a voler tenir més espai comercial. Ara molts d’aquests locals tampoc fan falta també per la millora de les comunicacions.

 

El debat de les franquícies

Un dels temes que han generat més polèmica darrerament a Olot ha estat els efectes de la instal·lació de franquícies sobre el comerç tradicional. En aquest sentit, Jordi ha explicat que aquest tipus d’establiments poden ser positius sempre i quan s’instal·lin al centre de les ciutats. Aquest estudi d’Eixos situa Berga com la ciutat amb una millor ocupació comercial, del 92,7%, i la pitjor Valls amb un 63,8%. De les comarques de Girona la ciutat millor situada és Torroella de Montgrí, que ocupa la cinquena posició, i la pitjor és Ripoll que està en el lloc 54. 

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum