Una exposició reuneix els principals artistes del fenomen de la pintura d’Olot

La mostra defensa la inexistència de l’”escola d’Olot”, però sí d’un fenomen que va arrencar Joaquim Vayreda. L’exposició agrupa quadres de Josep Berga i Boix, Clapera Mayà, els germans Vayreda, Pere Gussinyé o Jospe Pujol. Ara mateix, es pot veure a Palafrugell i està previst que també viatgi a Ripoll. 


L’Escola d’Olot no ha passat mai de ser una etiqueta. Així es presenta l’exposició ‘La captura. Dels paisatges d’en Vayreda a l’últim quadre d’Olot’, una mostra que recull les obres de diferents pintors que es van veure atrets per Joaquim Vayreda. Segons el comissari de la mostra, Miquel Àngel Codes, l’artista olotí va crear un fenomen, però no una escola.

 

Les obres que es poden veure se situen entre el 1895 i el 1995. Són del col·leccionista Jordi Planas, i, segons Codes, és la primera vegada que una exposició busca la relació entre els artistes del fenomen d’Olot.

 

La mostra ‘La captura. Dels paisatges d’en Vayreda a l’últim quadre d’Olot’ es pot veure fins al gener a Palafrugell. Després anirà a Ripoll i, de moment, no se sap si arribarà a Olot. Paral·lelament a l’exposició, també s’ha editat un catàleg que recull totes les obres de la mostra i la biografia dels artistes.

 

Respon