Veïns del barri de Montolivet s’uneixen per crear una comunitat energètica

Estan estudiant finançar plegats la instal·lació de diverses plaques solars i poder beneficiar-se de l’energia que generin. Per això també compten amb el suport de l’Ajuntament que els permetrà instal·lar algunes de les plaques a la teulada de la llar d’infants del barri. 

Imatge d’arxiu (Ràdio Olot)


La iniciativa va néixer fa uns mesos i ja compta amb una vintena d’habitatges que participaran en la comunitat energètica. La idea és repartir costos per aconseguir un benefici comú. Agrupant-se diverses famílies el que aconseguiran serà rebaixar el cost de la instal·lació de les plaques i, així, poder finançar més còmodament l’autoconsum. A més, l’Ajuntament ja s’ha mostrat predisposat a donar un cop de mà cedint el teulat de l’escola llar del barri. De fet, una de les impulsores del projecte, Helena Capdevila, explica que el consistori també serà un dels participants.

 

La comunitat energètica de Montolivet encara no s’ha materialitzat. Els veïns estan treballant amb el projecte també acompanyats del programa de rehabilitació d’habitatges HolaDomus i la Diputació de Girona.

 

Montolivet ha estat una de les zones d’Olot on més interès ha despertat el programa de rehabilitació energètica d’habitatges (HolaDomus) i, de fet, ja s’hi estan executant algunes reformes. La comunitat energètica ja ha despertat també l’interès de més d’una quarantena de veïns que han demanat informació sobre un projecte que es preveu que sigui realitat properament.

Respon