“Volem recuperar la idea de jugar al carrer”: la revolta escolar arriba a Olot

Els pares i mares de l’escola Pla de Dalt han despertat la necessitat de crear entorns escolars més segurs i saludables. Per reclamar-ho han decidit tallar un cop el mes el carrer d’accés al centre i ocupar-lo durant hores amb activitats familiars i música. Creuen que la millora dels camins escolars també pot beneficiar a tota la ciutat. 

Foto: Pau Masó


És divendres, s’acaba l’escola i a fora el Pla de Dalt comença una petita festa reivindicativa. Els infants deixen les aules per ocupar el carrer. Durant hores, les famílies i els alumnes de l’escola olotina gaudeixen d’un espai que durant tota la setmana està ocupat per vehicles que van a recollir o deixar els fills a escola.

 

És Bosco Plans, un dels impulsors de la Revolta Escolar al Pla de Dalt. La iniciativa va néixer a Barcelona i ara ha arribat a Olot. El passat divendres va ser el segon dia en què els pares i mares de l’escola van tallar el carrer i van aprofitar per jugar-hi. Darrere d’aquest fet hi ha una reivindicació per millorar els entorns escolars i aconseguir una mobilitat més sostenible. Ho explica també la Núria Pascal

 

Foto: Pau Masó


“No fem cap guerra contra el cotxe”

Per això, demanen a l’Ajuntament que adapti l’entorn de l’escola perquè sigui més fàcil i segur arribar-hi, a peu, amb bicicleta o patinet. Creuen que amb millores viàries per als infants, també se’n veurà beneficiada tota la ciutat.

 

Al Pla de Dalt ja s’han convocat dos talls viaris i se seguirà fent un cop al mes. La revolta escolar ja s’ha estès també a Sant Roc i l’Ajuntament ha convocat els pares i mares del Pla de Dalt aquesta setmana per parlar de possibles millores.

 

Respon