200 pantalles facials al dia: la Garrotxa s'autoorganitza per proveir material de protecció contra el coronavirus

La Garrotxa s’organitza per imprimir pantalles facials en 3D per a professionals sanitaris, policies i comerços. Han creat una xarxa de voluntaris en un cap de setmana i calculen que tenen capacitat per imprimir-ne unes 200 al dia.

En Toni Moreno amb algunes de les màscares que han imprès (ACN)


Empreses, centres educatius i particulars de la Garrotxa s’han organitzat en una xarxa de voluntaris per imprimir pantalles facials amb tecnologia 3D. La idea va sorgir del centre de robòtica educativa Innova Didàctic d’Olot. Es van començar a organitzar el cap de setmana i, en només dos dies, ja han aconseguit cinquanta col·laboradors amb impressores digitals. El soci fundador d’Innova Didàctic, Toni Moreno, detalla que tenen un model de pantalla homologat i calcula que ara mateix tenen capacitat per imprimir-ne unes 200 al dia.

 

El procés d’entrega de l’equip de protecció segueix tota mena de precaucions. Un cop impreses, es recullen les pantalles a la tarda i, en coordinació amb l’Ajuntament d’Olot, es reparteixen en funció de les necessitats. Les primeres van ser, per exemple, per a ambulàncies, farmàcies i l’hospital.

 

Una de les impressores amb què fan les màscares (ACN)


Una de les voluntàries de la xarxa que imprimeix pantalles facials és la Blanca Roca. Ella mateixa explica quina utilitat tenen aquests equips que fabriquen.

 

Qualsevol persona o empresa que tingui impressores 3D disponibles pot afegir-se al projecte a través del mail 3DactivistesCV19garrotxa@gmail.com.

Mascaretes artesanals a les Planes d’Hostoles

Però no tothom té a l’abast tecnologia d’última generació per fer mascaretes. Hi ha qui també ha volgut contribuir a la causa d’una forma més artesanal. És el cas d’un grup de cinc cosidores, ara ja jubilades, de Les Planes d’Hostoles que estan fent mascaretes des de casa seva. Roba de cotó, fil i una màquina de cosir són les seves eines. Ja n’han fet 300 i les lliuraran a la farmàcia del poble aquesta setmana. Cada client només podrà agafar-ne una per garantir que arribin al màxim de famílies. I la previsió és poder-ne fer més perquè encara els queda molt de material.

One Response to “200 pantalles facials al dia: la Garrotxa s’autoorganitza per proveir material de protecció contra el coronavirus”

  1. carme

    me ofereixo de voluntaria 686701292

    Respon

Respon