En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

2015. Any electoral

A cinc mesos per a les municipals, els grups amb representació a l'Ajuntament d'Olot tenen clars els seus objectius.
| 2 de gener de 2015
2015. Any electoral

Ja tenim els dos peus al 2015 i aquest promet ser un any polític intens. Les plebiscitàries encara són un incògnita, però el que és segur és que al maig hi haurà eleccions municipals i la composició del ple de l’Ajuntament d’Olot canviarà. A cinc mesos per aquesta cita, els grups que ara tenen representació al consistori estan preparats i tenen clars els seus objectius.

La composició del ple canviarà aquest any (Jordi Altesa)

L’arribada d’un any nou és sinònim de nous propòsits i el 2015 és sinònim d’eleccions municipals. Es faran al maig i a Olot es preveuen força disputades. Encara no estan confirmats tots els grups que s’hi presentaran, però els cinc que ara tenen representació a l’Ajuntament repetiran. Quatre ho faran amb l’objectiu d’aconseguir un canvi i un de mantenir-ho tot igual. Convergència i Unió aposta per una línia continuista. Ho diu l’ara alcalde accidental, Josep Berga.

Els propòsits dels altres grups són ben oposats. El Partit Socialista, Plataforma per Catalunya, Esquerra  Republicana i el Partit Popular volen un canvi.

Plataforma per Catalunya també vol escenificar un canvi. Al 2007 va entrar a l’Ajuntament, fa quatre anys va doblar els vots i ara no descarta ser la força més votada. Ho intentarà amb Ignasi Mulleras al capdavant.

Plataforma és ambiciosa, com també ho és Esquerra Republicana de Catalunya. En les últimes eleccions, va quedar en quarta posició i ara només es planteja fer un salt endavant important a Olot, com les enquestes diuen que faria a tot Catalunya. El seu candidat és Pere Gómez.

Esquerra vol treballar per assolir la independència, tot al contrari que el Partit Popular, l’última força amb representació a l’Ajuntament d’Olot. La seva líder, Júlia Sala, demana unitat per a l’any 2015.

Tots aquests són els propòsits de Convergència i Unió, del Partit Socialista, de Plataforma per Catalunya, d’Esquerra Republicana i del Partit Popular pel 2015 a Olot, un any clau, d’eleccions municipals, que marcarà els propers quatre anys polítics de la ciutat.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú tanca el 2022 amb un superàvit de 500.000 euros

Per tercer any consecutiu, el consistori ha congelat les taxes d’escombraries i de l’aigua

Jordi Cargol optarà al seu tercer mandat al capdavant de l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca

Cargol explica que aquest projecte no es pot acabar aquí i que encara té coses per fer al poble

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum