30 titulars que explicarem el 2016

Últimes hores de 2015 i, per tancar-lo, els serveis informatius hem volgut fer una feina arriscada: imaginar els titulars que explicarem l’any que ve. En base a les previsions, us volem desitjar un any nou imaginant aquests titulars. Feliz Año Nuevo 2016 Imágenes 2

 1. Comença el procés per decidir el Firal. És una de les principals obres del mandat a Olot i per evitar polèmiques del disseny es vol fer un procés obert per decidir com ha de ser aquest espai.
 2. Arriba la primera fira del fesol amb la DOP. Santa Pau espera una dinamització econòmica d’aquest segell europeu de qualitat.
 3. El projecte del Centre dels Volcans, al detall. Les subvencions europees que pugui tenir marcaran el futur d’aquesta iniciativa que ha de posar Olot al mapa turístic nacional i internacional.
 4. El Museu del Camp de la Vall d’en Bas obre les portes. Després del canvi de govern el projecte s’ha redimensionat.Pont del Salt (David Planella)
 5. Comença l’ampliació del pont de Salt a Sant Joan les Fonts. És una obra demandada perquè és estret però posarà potes enlaire el municipi tallant un dels principals accessos.
 6. La Plaça del Jonquer va prenent forma. És la gran obra del mandat a Les Planes
 7. Creix la borsa de lloguer social d’Olot. La ciutat està plena de pisos buits, més de mil, i l’habitatge serà un dels temes principals en matèria social.Gràfic Nou Mango
 8. El Sant Jaume estrena les dues franquícies. L’arribada de Mango i Abacus, que ja van amb retard, han de servir per revitalitzar la zona.
 9. La variant de Les Preses, amb traçat definitiu. El projecte va endarrerit però s’ha de tenir ja clar com ha de ser. Segons les promeses del conseller de Territori, Santi Vila, les obres no poden tardar gaire més.
 10. La cinglera de Castellfollit ha de tenir un pla integral. Hi ha hagut ja un acord a tres bandes i s’han de començar a traduir amb documents.
 11. La Generalitat aprova inicialment el Pla Especial de l’Alta Garrotxa. Farà cinc anys, com a mínim, que s’espera la decisió.@unparell_Llum Major_03_plaça nit
 12. Comencen les obres de la polèmica nova il·luminació de la Plaça Major d’Olot. El disseny i el cost no han acabat d’agradar.
 13. La memòria de Càritas i del Consorci d’Acció Social han de donar pistes de si hi ha o no millores en la qualitat de vida dels garrotxins. Que la pobresa sigui crònica és una de les preocupacions
 14. Comencen les obres dels camps de futbol de Les Planotes. El futbol formatiu és un dels projectes de mandat a Olot.
 15. Riudaura troba diners per la depuradora. La reivindicació fa temps que dura.
 16. Millores amb el transport públic amb Girona i Barcelona. Més viatges i la integració tarifària són les demandes fetes a la Generalitat.                                       josep_pujiula_tarzan_argelaguer
 17. El magnetisme d’en Garrell i el seu parc en el turisme d’Argelaguer. Als anys 90 era un formiguer de turistes i caldrà veure si es repeteix.
 18. Sabrem si una piscina municipal coberta és viable a Olot. Els seus promotors han recollit aquest 2015 2.000 firmes de suport.
 19. Argelaguer, Sant Ferriol o Montagut han de treballar en la redacció de POUMS. Unes normes bàsiques que dibuixen el futur dels pobles.
 20. S’haurà de provar l’eficàcia del nou mètode per acabar amb nius de vespa asiàtica. Els seus promotors creuen que serà ‘revolucionari’.
 21. Olot es reconcilia amb la Volta Ciclista. La prova va acabar ja l’any passat a Olot però es va veure deslluïda. Vindrà en plena Setmana Santa.Refugiats sirians
 22. Arriben a la Garrotxa els primers refugiats sirians. Ha de ser en el primer trimestre d’any.
 23. La Planta de Sant Jaume, definitivament. D’acord amb els calendaris la seva construcció no pot anar gaire més enllà del 2016.
 24. El futur de Les residències de la Vall d’en Bas i Sant Feliu. Posar-les en marxa serà un cavall de batalla pels dos ajuntaments. La pilota, a la teulada de la Generalitat.REgistre Guardia Civil Ajuntament 3 (Jordi Altesa)
 25. Les escombraries d’Olot, corruptes? La investigació judicial que va portar la Guàrdia Civil a l’Ajuntament segueix en marxa.
 26. EL CPA Olot lluita pel desè títol mundial. Una xifra simbòlica d’un club que ens ha deixat sense adjectius.
 27. El nou disc dels Lapsus i el tercer llibre de Miquel Casas. Són dos dels llançaments culturals garrotxins més destacats.Correbou a Olot (DiarideGirona)
 28. La consulta pels correbous. Olot pot aprovar dir adéu als correbous en una consulta que s’ha de fer en el primer trimestre.
 29. Donar un nou ús la llar d’infants de Tortellà. De moment no es preveu que entri en funcionament.
 30. Definir el nou institut-escola, a Besalú. L’Ajuntament sap que costarà per la falta de recursos del Departament d’Ensenyament.

Respon