40 llistes electorals als 20 municipis de la Garrotxa i 7 a Olot

40 llistes es presenten als 20 municipis garrotxins, que se sumen a les 7 d’Olot.  A la resta de la comarca ja podem dir que ja hi ha 5 municipis que tenen alcalde o alcaldessa ‘in pectore’: Argelaguer, Besalú, Maià, Montagut i la Vall de Bianya. En aquest municipis s’hi ha presentat una sola llista. Repassem ara totes les llistes que hi ha a cada poble.

 urna4

ARGELAGUER

Una sola llista d’independents encapçalada per Artur Ginesta. Argelaguer estrenarà alcalde després de 12 anys amb Josep Dorca al capdavant. No hi ha llista ni d’Esquerra ni d’Iniciativa per Catalunya.

BESALÚ

Una sola llista de CiU, com fa 4 anys. Lluís Guinó seguirà sent alcalde de Besalú 4 anys més i en sumarà 24.

BEUDA

Quatre candidats per a quatre partits diferents: Anna Vayreda per a Convergència i Unió; Josep Serra, actual alcalde, per una llista associada al PSC, Gerard Tubert de la CUP i Xavier Solé per Esquerra Republicana de Catalunya. Fa quatre anys hi va haver un empat de vots entre les llistes de convergents i socialistes i l’alcaldia es va decidir a sorts al jutjat.

CASTELLFOLLIT DE LA ROCA

Dues llistes: la de CiU i la d’ERC, com fa 4 anys. Castellfollit estrenarà alcalde després de 26 anys de Moisès Coromina. El seu substitut a la llista convergent és Joan Prada. Per a Esquerra es torna a presentar Miquel Reverter.

LES PLANES D’HOSTOLES

Dues llistes: una de CiU i una altra d’associada al PSC. El convergent Eduard Llorà aspira a revalidar l’alcaldia 4 anys més davant de Conxita Usant. Fa 4 anys hi va haver tres llistes, una de les quals era una escissió de CiU.

LES PRESES

Dues llistes: una de CiU i una altra d’Esquerra. El PP i el PSC perden la seva llista a aquest municipi. Pere Vila, de CiU, opta a la reelecció per un segon mandat i Esquerra estrena una llista encapçalada per Roser de Palol.

MAIÀ DE MONTCAL

Una sola llista, de Convergència i Unió, com fa 4 anys. Joan Gainza assoleix el seu segon mandat sense haver tingut cap llista competidora a les urnes.

MIERES

Dues llistes, com fa 4 anys: una de CiU i una altra a la qual donen suport la CUP i Esquerra. Josep Rovira aspira a repetir per tercer i últim cop al capdavant del municipi amb Convergència i Unió. Al davant hi tindrà Enric Domènech que encapçala aquesta llista amb el suport també d’independents.

MONTAGUT I OIX

Una sola candidatura: de CiU. Mònica Boix assolirà el seu segon i últim mandat sense cap llista rival.

RIUDAURA

Dues llistes: una d’ERC i una altra d’independents. Esquerra es presenta rellevant Eulàlia Massana amb una llista encapçalada per Agustí Llop. Al davant, hi té una candidatura d’independents encapçalada per David Jané.

SALES DE LLIERCA

Dues llistes: una del PSC i una amb un candidat de CiU. L’alcalde socialista Miquel Palomeras aspira a un cinquè mandat i tindrà competència per primer cop amb un sol candidat convergent: Francesc Xavier Carrera.

SANT ANIOL DE FINESTRES

Dues llistes: una de CiU i una altra afiliada a Esquerra. Es repeteix el mateix duel de fa 4 anys on el canvi és que la llista d’independents es presenta sota el paraigua dels republicans. Francesc Oliveras aspira a un altre mandat davant de Francesc Xavier Cusell.

SANT FELIU DE PALLEROLS

Dues llistes: una de CiU i una d’ERC. Joan Casas es presenta per Convergència i Unió per cinquena vegada consecutiva. Al davant hi tindrà una llista encapçalada per Artur Colomer. El municipi perd una de les tres llistes que va tenir ara fa 4 anys.

SANT FERRIOL

Tres llistes: una de CiU i una d’ERC i una altra amb un sol candidat afiliada al PSC. Aquí hi ha un dels principals canvis ja que l’actual alcalde Josep Masmitjà, que s’havia presentat en sis mandats sota una llista convergent, ara vol repetir l’alcaldia amb una llista d’Esquerra. CiU presenta a Albert Fàbrega com a cap de llista.

SANT JAUME DE LLIERCA

Dues llistes: una de CiU i una d’ERC. El republicà Ferran Puig aspira a revalidar l’alcaldia que van aconseguir fa 4 anys després d’anys de CiU. Convergència ‘contraataca’ amb Jordi Cargol.

SANT JOAN LES FONTS

Tres llistes: una de CiU, una de la CUP i una de Plataforma per Catalunya. Fa 4 anys, el convergent Joan Espona va accedir a l’alcaldia per la via ràpida ja que no hi havia cap altra llista. Ara s’enfronta a dues formacions més oposades ideològicament. La llista de la CUP l’encapçala Sílvia Pagès. La de Plataforma per Catalunya, Manel Núñez.

SANTA PAU

Dues llistes, com fa 4 anys: una de Convergència i Unió i una altra d’Esquerra. També repeteixen candidats: el republicà Pep Companys vol optar al segon mandat consecutiu i al davant hi trobarà de nou Esther Badosa.

TORTELLÀ

Tres llistes: Una afiliada al PSC, una de CiU i una altra de la CUP. El poble afronta el relleu després de 12 anys de Joaquim Pagès. El seu partit, el socialista, presenta a Rafel Domínguez de nou amb marca blanca. CiU té com a candidat a Francesc Ten i la CUP presenta a Olivier Vischido.

LA VALL DE BIANYA

Una sola llista: la de Convergència i Unió. Santi Reixach tornarà a ser alcalde i tirarà endavant un segon mandat. El PSC desapareix i no farà llista.

LA VALL D’EN BAS

Dues llistes: una de Convergència i Unió i una altra d’associada a Esquerra Republicana. Miquel Calm aspirà al seu cinquè mandat amb la llista convergent i al capdavant de la Vall Plural hi ha Lluís Amat.

Respon