A la demarcació hi ha 50 famílies d'acollida, una xifra considerada insuficient

A Girona hi ha més de 50 famílies d’acollida.  S’encarreguen de nens que, per diverses raons, no poden viure a casa seva. Des del servei d’acolliment i adopció d’AD Girona es demana que hi hagi més famílies interessades a realitzar aquest tipus de tasques. Una relació entre menor i família que es manté amb el pas del temps.

Família acollida

 


L’acolliment familiar encara és una activitat poc coneguda per la població en general, fins i tot entre persones que treballen amb infants. Aquesta és una mesura de protecció per aquells nens que viuen en àmbits familiars que no garanteixen les seves necessitats. La psicòloga al servei d’acolliment familiar i adopció d’AD Girona, Lourdes Sagués, ha explicat que en aquests casos es tracta de pares que no poden exercir com una família normal i fins i tot poden generar alguna actitud que por ser perjudicial per al nen. La feina de les famílies acollidores és empatitzar amb les necessitats dels nens i saber com ajudar-los. S

Acompanyar a les famílies

Les famílies que decideixen ser acollidores mai es troben soles, sempre són acompanyades per tot un seguit de professionals que li donen suport i fan un seguiment del menor. El fet de viure en una família estructurada és molt positiu per tots aquests nens. Amb la convivència aprenen valors, conductes i maneres de fer que li seran útils per a tota la vida, fins i tot es poden reparar diferents aspectes que el nen pot haver perdut.

Una experiència on s’acaba repetint

Les famílies acollidores sempre tendeixen a repetir i a acollir un altre nen. De fet, a Girona hi ha famílies que han realitzat fins a 10 acollides. L’associació AD de Girona fa més de 20 anys que està en funcionament i de les pròpies experiències expliquen que després d’una acollida queda una relació molt estreta entre els menors i la família acollidora que Sagués qualifica “com de padrins”. Des de la mateixa associació es demana que hi hagi un interès major en aquests tipus d’activitats, ja que de moment el nombre de famílies és insuficient i tenir família és millor que anar a un dels centres d’acollida de la Generalitat.


Recupera el ‘Via Oral’ sobre famílies d’acollida


Respon