ANC i Òmnium a la Garrotxa admeten decepció pel fracàs de la investidura

Entre la decepció i la necessitat de mobilitzar de nou l’electorat, en aquest escenari es posicionen els líders garrotxins de les entitat sobiranistes. En entrevistes als informatius de Ràdio Olot, lamenten la decisió presa per la CUP i analitzen el paper que han de tenir en els comicis del mes de març: ANC Olot defensa una llista unitària per convertir el 6 de març en unes noves plebiscitàries.

Campana Lliberat (ANC Garrotxa) 


Les eleccions del 6 de març són un escenari que s’ha d’evitar a tot preu i per això des de l’ANC d’Olot demanen un pas al costat a Artur Mas per anar a uns comicis on l’independentisme ho pot tenir complicat no per créixer, sinó fins i tot per repetir resultats. Aquest és un dels anàlisis que ha fet el seu coordinador a Olot, Josep Ferrés, en una entrevista a l’Informatiu Migdia de Ràdio Olot.

Tot i això, en cas d’eleccions, Ferrés i l’ANC d’Olot es mostren partidaris de que hi hagi una llista única per a la independència.

Ferrés admet que s’ha de fer autocrítica des de la pròpia Assemblea pel rumb que s’ha pres en els darrers dies i, des de la Garrotxa, creuen que s’hauria d’haver enviat un missatge contundent a favor de l’acord i creu que el secretari nacional ha estat “tebi” al respecte. Des de l’ANC com Òmnium creuen que on no es pot tornar és a la pantalla d’un referèndum. Creuen que ha quedat clar que aquesta possibilitat és remota. La presidenta d’Òmnium Garrotxa, Núria Torres, ho ha dit a l’Informatiu Vespre de Ràdio Olot, que assenyala que cal tornar a començar.

Torres ha admès que a nivell personal se sent decebuda amb el rumb que ha pres la CUP però constata que aquesta no era la voluntat majoritària dels representats garrotxins ni gironins, que es van posicionar més a favor de l’acord amb Junts pel Sí.

Torres creu que les entitats sobiranistes no s’han de posicionar en res que no siguin llistes transversals i a pressionar per acords que acostin a l’objectiu de la independència de Catalunya.

Respon