Noel invertirpa 24M€ en fer una nova planta a Sant Joan les Fonts

L’empresa Noel Alimentària de Sant Joan les Fonts invertirà 24M€ en fer una nova planta a aquest municipi de la Garrotxa. Serà una nova nau de 18.000 metres quadrats al costat de l’edifici principal de la companyia. Preveuen crear 100 llocs de treball i acabar donant feina a un total de 1.000 persones.

Algunes de les pertinences que han anat a dins de la primera pedra (Jordi Altesa)

Aquesta construcció és per ara la inversió privada més important de l’agroalimentari prevista per l’any que ve a tot Catalunya. El director general de Noel, Joan Boix, ha assegurat que és el projecte més important de la companyia dels darrers 30 anys. Noel Alimentària té presència a 55 països del món i en els últims anys ha tingut xifres de creixement anual que superen els dos dígits. Aquest 2014 preveuen facturar 200M€.

Les obres que es fan just al darrere de la planta de Noel han començat fa uns quinze dies. La primera pedra d’aquesta nova fàbrica, que serà Noel 4, ha estat posada pel Conseller d’Agricultura de la Generalitat, Josep Maria Pelegrí. Pelegrí ha posat en valor que és una inversió important i transcendent que ajuda a la recuperació econòmica i a l’equilibri territorial.

Amb aquesta noves instal·lacions, Noel Alimentària calcula poder produir fins a 55.000 tones a l’any de productes. Amb la nova planta, a banda de l’embotit que tindrà 34 nous assecadors, es podrà reforçar la línia de producte preparat. La previsió és arribar als 15 milions de quilos per any. El nou centre es construirà amb 3 fases. La primera, que s’ha d’acabar al juny, contempla l’adequació del terreny, la construcció de la nau i els assecadors. Just després de l’estiu hi haurà la posada en marxa i a finals d’any es farà la construcció d’un nou centre logístic.

Respon