La traca final de l'Ésdansa 2016

Avui es podrà veure el millor espectacle d’aquest any a càrrec de Kukai Dantza; demà, el protagonistes seran els bastoners de Tarragona, juntament amb Hora de Joglar, i diumenge, els espectacles començaran a les 6 del matí, ben d’hora, ben d’hora, amb els tambors sagrats de Burundi.

8976127533_af00912456_k

El grup Kukai Dantza en un dels seus assajos (Kukai Dantza)

Recta final de l’Ésdansa. Avui continuen els tallers per a nens i adults i l’espai Parlem de…, on hi haurà David Ibáñez, Carles Masjuan, Lluís Calduch i Teresa Agustí. Aquests explicaran tres de les propostes imprescindibles de la propera temporada. Aquesta nit s’ofereixen dues propostes: Tants Records i Oskara. La primera és de l’esbart Sant Cugat, conjuntament amb Pere Martínez Quartet, un cantador de flamenc. Junts volen fer un recorregut per la memòria generacional de la cançó del nostre país. I, per la seva banda, l’espectacle Oskara és considerat el més important de l’Ésdansa 2016. Ho explica el director del festival, Jordi Fosas.

Demà arriba la nit de dansa internacional d’arrel tradicional, en què podran veure les companyies procedents de Moldàvia, que ballaran danses com la Calusari; de Botswana, que representaran danses rituals com la Hosana; de Buriàtia, que presentaran danses budistes com el Yogar i, com no podia ser d’altra manera, l’esbart Marboleny, que ballarà les corrandes de l’Alta Garrotxa amb Marbolets. La festa continuarà i serà a càrrec dels Bastoners de Tarragona, que faran una passejada nocturna. A la tarda, però, també hauran actuat.

I per tancar la nit de dissabte a diumenge, actuarà Hora de Joglar. L’últim dia de l’Ésdansa començarà diumenge a trenc d’alba. A les 6 del matí es farà l’obertura per poder pujar a peu al cim del volcà Racó i a les 7 començarà l’espectacle, que explica Jordi Fosas. Per tancar tota la setmana de l’Ésdansa, ballaran les companyies procedents de Bangladesh, Colòmbia, Burundi, el País Valencià i Catalunya.

 

Respon