Artur Mas inaugura la nova planta d'Espuña al Berguedà

L’empresa garrotxina vol que la nova planta a la Pobla de Lillet serveixi per ampliar la seva gamma de productes. Les seves tapes es destinen en un 91% del total a l’exportació a més de 45 països del món.

964135

El president Mas, amb els productes d’Espuña (ACN)

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha inaugurat la nova planta de l’empresa olotina Espunya a la Pobla de Lillet, al Berguedà,  i l’ha posat com a exemple de l’’alineació’ entre el món públic i privat que, segons ell, ‘ha servit per salvar empreses i crear-ne de noves’.

Espunya va adquirir el juny de 2014 la unitat productiva de Soluciones Alimentarias S.A que havia entrat en concurs de creditors i va rebre suport de la Generalitat a través de la Direcció General d’Indústria. Mas també ha expressat que Catalunya ‘no ha de tirar mai la tovallola’.

La intenció d’Espuña ha estat reorientar els serveis de les instal·lacions de la Pobla de Lillet per iniciar-hi la producció de tapes casolanes, que destinarà majoritàriament a l’exportació, sobretot als Estats Units i a Llatinoamèrica. Segons ha explicat el president d’Espuña, Xavier Espuña, l’exercici anterior l’empresa va exportar el 91% de la producció. El mateix Espuña també ha avançat que el seu objectiu és obrir aquestes tapes a noves matèries com són el peix o les verdures.

L’empresa ha ampliat la seva gamma de productes i està present al mercat nacional i internacional. Les exportacions suposen un 51% de la facturació total i encara que està present en més de 45 països del món, els seus principals mercats són França, Regne Unit, Alemanys i Portugal. Espuña també exporta a altres països molt exigents amb la qualitat i la seguretat alimentària, com són el Japó i Corea.

 

 

Respon