En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Batet de la Serra, un poble dins d'una ciutat

Reportatge sobre un dels barris d'Olot que manté l'esperit del poble que va ser fa més de quaranta-cinc anys
| 16 de març de 2018
Batet de la Serra, un poble dins d'una ciutat

Imatge de la ciutat d'Olot des de Batet (Experiència Rural)


Al paper, Batet és un barri més d’Olot, però a la realitat, segueix sent un poble. La zona, amb uns 300 veïns, manté l’esperit i el caràcter de la vila que va deixar de ser quan es va annexionar amb Olot a principis dels anys setanta. Des de llavors ja no té poder legislatiu, però sí que manté una autoritat veïnal: Batet té una Junta que fa d’equip de govern, té una assemblea que fa de ple municipal i fins i tot una persona que fa d’alcalde. Aquesta és Tavi Algueró i aquest divendres renova com a batlle per quatre anys més.

Algueró és la màxima autoritat de Batet des del 2009 i per les seves mans ja hi han passat dos mandats. Ell mateix explica a Ràdio Olot que amb vuit anys d’experiència, ja ha agafat la mida al càrrec: "Es pot dir que ja he agafat un bagatge i una experiència. Això fa que, no diré que sigui més fàcil, però si que permet que moltes coses sàpigues més com aconseguir-les".

Un alcalde amb vara i dos grups de whatsapp

El títol d’alcalde, és un càrrec que tot i l’annexió amb Olot s’ha volgut mantenir. Fins i tot el batlle de Batet té una vara representativa. Algueró explica que les seves funcions és estar al cas del dia a dia del veïnat i ser el nexe d’unió entre ciutadans. "Bàsicament sóc el vincle més directe netre Batet i l'Ajuntament d'Olot. Un dels objectius primordials és mantenir les relacions i el caliu de poble", diu Algueró.

L’alcalde de Batet recull totes aquelles peticions i demandes dels seus veïns de dues maneres: de forma presencial o telemàtica. Algueró es pot trobar amb els ciutadans si és necessari o bé pot comunicar-s’hi a través d’algun dels dos grups de WhatsApp que té el poble: "En tenim un sobre coses del dia a dia, i un altre que és més de temes de seguretat. Les noves tecnologies ens van a favor en aquest aspecte".

L'última Junta Veïnal que ha tingut Batet (batetdelaserra.cat)

Una Junta Veïnal que fa d'Ajuntament

Sigui de forma telemàtica o presencial, totes les demandes dels veïns arriben a la Junta Veïnal que està formada per l’alcalde i cinc vocals més i que es reuneix un cop al mes. "Tothom s'ha especialitzat en un àmbit: algú fa més tema econòmic, l'altre més tema social, l'altre fa més camins i carreteres... D'alguna manera funcionem realment com si Batet tingués Ajuntament", explica Algueró.

Amb aquesta idea, després de més de 45 anys, Batet no ha volgut renunciar a seguir sent allò que va ser. El 1971 va deixar de ser poble, segons l'alcalde, per les mancances en subministraments com l'aigua o la telefonia: "La modernització va fer que per temes de gestions i econòmics convenia ajuntar-se amb Olot i tenir més suport per portar aquestes serveis a Batet".

Ara la capital de la Garrotxa és el bressol que permet que Batet pugui seguir bategant com a vila. Després de més de quaranta-cinc anys, l’esperit i caràcter de la zona ha fet que malgrat que Olot l’hagi absorbit, Batet segueixi sent un poble dins una ciutat.

 

 

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum