En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Besalú augmenta gairebé un 50% la recollida selectiva quatre mesos després de l'aplicació del porta a porta

Besalú ha deixat d’enviar 40.000 quilos de residus a l’abocador cada mes
| 26 de febrer de 2019
Besalú augmenta gairebé un 50% la recollida selectiva quatre mesos després de l'aplicació del porta a porta

La localitat ha complert amb aquest temps l’objectiu que es plantejava en tot un any. Els resultats del nou sistema de recollida de residus han estat instantanis i l’Ajuntament vol ara seguir treballant per estabilitzar-los. Amb la implementació del porta a porta, Besalú ha deixat d’enviar 40.000 quilos de residus a l’abocador cada mes. 

El porta a porta fa quatre mesos que es va aplicar a Besalú (ACN)


El porta a porta ja dona els seus fruits a Besalú. El mes d’octubre de l’any passat la localitat es convertia en el primer municipi de la Garrotxa que posava en marxa aquest nou sistema de residus. Quatre mesos després, des de l’Ajuntament expliquen a Ràdio Olot que s’ha passat d’un 35% de recollida selectiva a un 80. El regidor de Medi Ambient de Besalú és Albert Serra.

 

Dels 30.000 quilos de matèria selectiva que Besalú recollia cada mes abans del porta a porta s’ha passat a 55.000. Això demostra l’efectivitat del nou sistema. Serra explica que les xifres dels primers mesos ja han superat l’objectiu del primer any.

S'ha reduït a la meitat la fracció resta que es porta a l'abocador

En els quatre primers mesos de vida del porta a porta a Besalú, totes les fraccions han augmentat i l’Ajuntament ha reduït un 50% els quilos de resta que envia a l’abocador. De 65.000 al mes, s’ha passat a 20.000.

 

Malgrat les bones dades, el regidor de Medi Ambient de Besalú també admet que queden coses per anar arreglant com el turisme de residus o intentar reduir el total de matèria que genera el municipi.

 

Si Besalú aconsegueix mantenir els bons resultats, ja haurà complert l’exigència europea per l’any que ve. Segons la Unió Europea, tots els municipis hauran de reciclar el 50% dels residus que generin. En aquest sentit Besalú ja té la feina feta. Ara, la resta de poblacions de la Garrotxa també han de decidir quin model volen implementar al seu municipi: poden escollir entre el porta a porta o l’ús de contenidors tancats amb targetes personalitzades.

 

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum