Besalú supera la primera setmana del porta a porta amb bona valoració

És la primera localitat a la Garrotxa que ha instaurat aquest sistema de recollida de residus. Des de fa anys l’Ajuntament ha estat treballant per implementar-lo i ara s’ha fet realitat. Des del consistori es marquen l’objectiu de doblar les xifres de reciclatge i passar d’un 40 a un 80% de recollida selectiva. 

Tipus de cubells que s’utilitzen al porta a porta (ACN)


Des de fa una setmana, els veïns de Besalú han de deixar un cubell davant de casa seva. Cada dia han de treure una matèria diferent. El dimarts, per exemple, toca paper, dimecres és el dia del plàstic, o el divendres el del vidre. En el cas de l’orgànic, es treu tres dies diferents. Així funciona el sistema porta a porta, un sistema que per primera vegada s’ha posat en marxa a la Garrotxa. Besalú ha estat pioner en aquest sentit i vol consolidar el nou mètode de recollida de residus. Després d’una setmana de la seva implementació, la tinent d’alcalde del poble, Fina Surina, en fa aquesta valoració.

Deixar de recollir algun cubell, la principal incidència

Les principals incidències que s’han donat en els set primers dies del porta a porta han estat relacionades amb la recollida.

 

Fins ara, s’han repartit 1.030 paquets amb quatre cubells cada un. Queden per repartir uns 200 domicilis que, o bé no hi viu ningú, o encara no han passat a recollir el material.

Mica en mica, els contenidors de carrer desapareixeran

A més dels veïns, falta entregar una quinzena de cubells a grans productors. Aquí, el material s’ha hagut d’adaptar a la capacitat de cada empresa o comerç. Progressivament, la localitat també anirà retirant els contenidors convencionals de carrer.

 

Després d’anys de treball i mesos d’implementació, Besalú es converteix en un poble pioner a la Garrotxa en l’àmbit de la recollida de residus. Actualment la taxa de recollida selectiva de la població és al voltant del 40%. L’objectiu del consistori és doblar-la i arribar al 80, superant de llarg les exigències europees.

Respon