Biel Mossoll, el garrotxí detingut pel 8N: “Amb l'escalada repressiva de l'Estat es pot esperar de tot”

Un garrotxí entre els cinc detinguts d’aquest dimecres per tallar les vies de l’AVE a Barcelona durant la vaga del 8N. Es tracta d’un jove de la comarca que forma part del grup de nou persones investigades en la causa. Diu a Ràdio Olot que amb l’escalada repressiva de l’Estat, s’ha d’esperar de tot. Pel delicte que se l’acusa li podrien caure penes d’un a cinc anys de presó. Ara mateix es troba en llibertat sense càrrecs.

Mossoll amb dos dels detinguts d’aquest dimecres davant la Ciutat de la Justícia de Barcelona (ACN)


El detingut garrotxí, Biel Mossoll, té 21 anys i se l’acusa d’un delicte de desordres públics. Juntament amb quatre persones més ha estat arrestat pels Mossos d’Esquadra aquest dimecres al matí en relació a la manifestació a les vies de l’AVE que es va fer a l’estació de Sants de Barcelona durant la vaga del 8 de novembre. Aquell dia Mossoll va ser identificat per agents dels Mossos quan tornava cap a casa i un mes després va rebre una citació judicial. El jove garrotxí no es va presentar el dia de la declaració i des del 3 de maig ha estat en crida i cerca. Aquest dimecres al matí, Mossoll ha estat detingut mentre protestava per les detencions de la resta d’encausats. Ell mateix ho ha explicat a Ràdio Olot.

 

Segons Mossoll, el tracte per part dels Mossos i la jutgessa ha estat molt correcte i després de dues hores ha sortit en llibertat sense càrrecs. S’ha agafat al dret a no declarar i ara haurà d’esperar als propers passos que marqui la jutgessa. El delicte de desordre públics pot tenir penes d’entre un i cinc anys de presó. Mossoll diu que veien l’escalada repressiva de l’Estat, “s’ha d’esperar de tot”.

 

Mossoll forma part dels nou investigats pels fets de la vaga del 8 de novembre. El cas s’havia arxivat, però la Fiscalia va demanar que es reobrís. Ara s’estan recollint proves i caldrà veure quins passos segueix la jutgessa i si s’acaba anat a judici.

Respon