En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Bones perspectives en la lluita contra l'Alzheimer

La recerca científica ha crescut exponencialment i hi pot "revolucions" a llarg termini
| 30 de setembre de 2015
Bones perspectives en la lluita contra l'Alzheimer

Els professionals que viuen l’Alzheimer de prop esperen que hi hagi descobertes científiques “revolucionàries” d’aquí a deu o quinze anys. Així ho ha explicat el neuròleg Antoni Turón al ‘Via Oral’ de Ràdio Olot. La recerca científica ha crescut a un ritme exponencial i ja hi ha primers fonaments que ajudaran en aquells casos on la malaltia no s’hagi desplegat.

alzheimer arbres

Darrerament, el coneixement científic de l’Alzheimer ha nat creixent i s’ha consolidat en dues vies diferenciades. Per una banda, aquella que afecta a persones que es troben en les primeres fases de la malaltia i on hi ha assajos clínics que per ara no permeten passar a resultats del dia a dia del món sanitari. De l’altra hi ha la via que vol detectar la malaltia de manera precoç i els grups de persones que tenen més risc de patir-la. El neuròleg Antoni Turón ha explicat al ‘Via Oral’ de Ràdio Olot que l’objectiu és detectar els primers símptomes el més aviat possible per evitar que guanyi la partida.

Turón també ha alertat de la sobreprotecció que alguns familiars tenen amb la persona que pateix Alzheimer des del moment que se’ls detecta malgrat que poden fer encara vida normal.

El fet que cares famoses com l’expresident americà Ronald Reagan o el català Pasqual Margall hagin donat la cara per la malaltia ha ajudat a normalitzar-la.


Recupera el 'Via Oral' dedicat a l'Alzheimer


Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum