Cada any es fan un centenar de restriccions per manteniment als túnels de Bracons

Són un perjudici per als usuaris, que veuen com moltes vegades la via queda tancada durant la nit. Des del Centre de Carreteres diuen a Ràdio Olot que són les restriccions mínimes que es poden fer i que seguiran treballant per optimitzar-les. En matèria de seguretat, Bracons és un “túnel modèlic” que costa 3,5 milions d’euros anuals i on hi ha mort 5 persones en els seus 10 anys de vida.

Imatge: ACN

Cada any el Centre de Carreteres de la Generalitat porta a terme 360 actuacions de manteniment als túnels de Bracons. D’aquestes, un centenar provoquen que s’hagi de tallar la via. Són actuacions per revisar els sistemes de ventilació o els sensors del túnel. Des del Centre de Carreteres diuen que es traca del mínim que demana la normativa de manteniment i que treballen per optimitzar, encara més els horaris dels talls viaris. El subdirector d’Explotació Viària és Albert Gómez en declaracions a Ràdio Olot.


Normalment, els talls de Bracons per manteniment es produeixen de nit, entre les deu del vespre i les sis del matí. Des del Centre de Carreteres asseguren que aquesta franja és quan hi ha menys trànsit a Bracons.


El manteniment de Bracons és el mínim que demana la normativa (ACN)


3’5 milions d’euros anuals de manteniment

El manteniment del túnel de Bracons costa 3,5 milions d’euros l’any. Gómez admet que és “un túnel car de mantenir”.


Un dels túnels més segurs de Catalunya

En matèria de seguretat, en els 10 anys de vida de Bracons han mort cinc persones en quatre accidents mortals. Hi ha hagut 24 accidents, la majoria lleus. El subdirector d’Explotació Viària del Departament de Territori assegura que Bracons és un dels túnels més segurs de Catalunya i apunta on es podria millorar en matèria de seguretat.


En els 24 accidents que s’han produït a Bracons en els últims 10 anys, han resultat ferides 32 persones lleus i 4 de greus. Dos dels cinc morts que hi ha hagut a Bracons han estat durant l’últim any.

Respon