Cap d'Any amb un 40% d'ocupació turística a la Garrotxa

És la meitat que l’any passat. Les cases rurals i els apartaments són els que han tingut més reserves i s’han enfilat fins a un 85% d’ocupació. En canvi, els hotels són els que ho estan passant més malament, amb només un 20% de reserves. 

El pont de Besalú, un dels atractius turístics de la comarca (Ràdio Olot)

El Cap d’Any garrotxí haurà estat molt diferent entre els sectors turístics. La mitjana global d’ocupació per aquestes dates ha caigut un 50% a la comarca, però hi ha àmbits on s’ha mantingut alta. És per exemple el cas de les cases rurals i els apartaments: durant aquest Cap d’Any aquest sector va poder gaudir d’una bona ocupació de fins al 85%. Ho explica el vicepresident de Turisme Garrotxa, Gerard Xifra.

 

Pel que fa als restaurants, Xifra destaca que durant les vacances de Nadal s’ha registrat activitat durant els serveis de dinar. Ho relaciona amb el turisme que ha vingut a la comarca. El també president de l’Associació d’Hostalatge diu que un cop passin les festes, els establiments s’hauran de plantejar si cal fer un tancament provisional.

 

El sector de la restauració segueix sota les mesures del Procicat que impedeixen fer serveis de sopar i limiten els horaris d’obertura. Segons l’Associació d’Hostalatge el Pla de Nadal ha posat la viabilitat de molts establiments “al límit”. El pròxim 11 de gener, el Govern haurà de revisar les mesures, però el sector es mostra pessimista de cara a un possible relaxament de les restriccions.

Respon