Cap de setmana de festes majors confinades a la Garrotxa

Sant Jaume de Llierca i les Planes d’Hostoles han adaptat les seves celebracions exclusivament per als veïns del poble i sense concerts ni balls de nit. Els dos Ajuntaments han optat per tirar endavant la festa major, tot i que admeten que fins a l’últim moment han estat pendents de l’evolució de la pandèmia. 


La imaginació ha estat clau perquè Sant Jaume i les Planes no hagin hagut de renunciar a la seva festa major. Els dos pobles s’han trencat les banyes per idear actes únics i excepcionals per l’ocasió. Per exemple, un d’ells és un concert sobre un camió que recorrerà el poble. Ho explica el regidor de Comunicació de les Planes d’Hostoles, Marc Puig.

 

A les Planes també es faran sardanes amb guants i mascaretes i es concentraran els actes al pati de l’escola amb un registre de les persones que hi assisteixin. Tampoc hi faltarà un sopar popular des del balcó o la missa solemne. A Sant Jaume hi haurà focs artificials i també concerts sobre rodes i espectacles itinerants que permetran que els veïns puguin gaudir de la festa des de la finestra o el balcó de casa. En parla l’alcalde del poble, Jordi Cargol.

 

Tant des de Sant Jaume com des de les Planes afirmen que fins a l’últim moment han estat molt atents a l’evolució de la pandèmia i fins i tot s’han plantejat suspendre la celebració.

A Joanetes tots els actes cancel·lats

A més de les Planes i Sant Jaume, aquest també hauria estat un cap de setmana de festa a Joanetes. El poble de la Vall d’en Bas hauria celebrat la tradicional espinada i tota mena d’actes populars. Davant la incertesa, la Comissió de Festes només ha mantingut la missa tradicional. El president de la Comissió és en Pere Molas.

 

En el cas de la Vall d’en Bas, l’ajuntament ja va anunciar que totes les festes del municipi es farien en petit format i exclusivament per als veïns. Fins ara, totes les festes majors de la Garrotxa que han coincidit amb la pandèmia s’han celebrat adaptant-les a la situació. El coronavirus no ha pogut amb la tradició.

Respon