Cap de setmana de senderisme a la Garrotxa

A partir de divendres la comarca acollirà la segona edició del ‘Garrotxa Volcànic Walking’, un festival de senderisme que convida a descobrir rutes a peu i gaudir de la natura. Durant el cap de setmana hi haurà més d’una quinzena d’activitats i rutes, entre les quals hi ha visitar la Fageda de nit, descobrir les coves de la Garrotxa o fer ioga enmig del bosc. 

Foto: Garrotxa Volcanic Walking


El festival està organitzat per la xarxa de camins Itinerànnia i s’emmarca dins el Festival de Senderisme dels Pirineus que els últims anys s’ha celebrat a diferents punts del país. A la Garrotxa aquest serà el segon any que s’organitza la iniciativa. Consisteix en un cap de setmana amb el senderisme com a protagonista amb 16 activitats i rutes per descobrir camins de la Garrotxa i gaudir d’activitats exclusives en un entorn únic. Segons la coordinadora de la xarxa Itinerànnia, Adriana Ramon, un dels objectius és que la gent del territori redescobreixi casa seva.

 

Segons l’organització, un 40% dels participants de la Garrotxa Volcanic Walking són de la comarca. A més d’incentivar el públic local, els festivals de senderisme també busquen reconèixer la figura del guia.

 

Aquest cap de setmana, la Garrotxa acollirà 16 activitats guiades. Entre les quals hi ha rutes pels gorgs de Santa Pau, per les colades de lava o les coves de la Garrotxa. També es proposen experiències úniques com fer barranquisme per la Vall d’en Bas, visitar la Fageda de nit o veure la posta de sol des del Puigsacalm. Tot plegat, amb mesures anticovid.

 

Les activitats de la Garrotxa Volcaninc Walking estan impulsades per empreses de la comarca i s’organitzen per un màxim de 20 persones. Hi ha rutes per a tots els nivells i edats i tenen un preu d’entre 22 i 8 euros. Per inscriure’s cal fer-ho al web garrotxavolcanicwalking.cat. L’any passat la primera edició va reunir una norantena de persones.

 

Respon