Càritas Garrotxa alerta que la seva capacitat d'atenció arriba al límit

Càritas Garrotxa alerta que està arribant al límit de la seva capacitat per atendre gent. El 2014 un 38% dels que hi ha anat, s’havia quedat sense cap ingrés. A més, 1 de cada 4 euros es destina a temes laborals, un dels programes que volen potenciar aquest any.

 Rodadepremsa_caritas_jordialtesa

La roda de premsa de Càritas (Jordi Altesa) 

En dos anys s’han triplicat el nombre d’empreses col·laboradores i socis fins arribar a les 60, les entitats s’han duplicat… però Càritas està al límit d’atrapar les necessitats que rep. Destaca el Centre de Distribució d’Aliments que arriba ja a 2.300 persones de la comarca. El president de Càritas Garrotxa, Carles Oller, alerta de que s’acosten al màxim de la seva capacitat.

Per fer front a més demanda aquest 2015, Oller assenyala només dues vies: més voluntaris i més socis que hi aportin fons. Càritas Garrotxa va gastar en els seus programes més de 120.000€ en tot l’any passat. Una de les novetats d’aquest any és que han desglossat el pressupost dels seus programes per atendre aquelles donacions que es volen ocupar d’algun aspecte en concret.

En un any el nombre de voluntaris s’ha mantingut pràcticament igual, arribant als 138, 5 més que el 2013. El coordinador de Càritas Garrotxa, Josep Lorca, ha explicat quins són els requisits que demanen als voluntaris que tenen i volen col·laborar.

Un 40% dels atesos per Càritas Garrotxa és de nacionalitat espanyola. El segueixen els de l’Àfrica subsahariana amb un 30%. El 68% de les persones estan en edat laboral i aturades. 4 de cada 40 tenen fills al seu càrrec.

Respon