Casc, 25 km/h i més de 16 anys: Olot regularà la circulació de patinets

També s’actualitzarà la normativa sobre bicicletes. L’augment dels també anomenats vehicles de mobilitat personal ha fet que el consistori hagi iniciat el procediment per modificar la normativa. Les principals novetats són l’ús obligatori de casc per a menors de 16 anys i es limita la velocitat màxima a 25 km/h. La nova normativa també fa una aposta per la convivència entre vianants, bicicletes i patinets al centre de la ciutat.

Foto: ACN

 


Després de mesos esperant les indicacions de la DGT, Olot, tal com han fet altres ciutats, ha tirat pel dret i ha decidit fer la seva pròpia ordenança sobre l’ús dels patinets. El consistori ha engegat el procediment per modificar l’ordenança de mobilitat i així, poder regular per primera vegada els vehicles de mobilitat personal. L’aprovació inicial de la nova ordenança estableix una edat mínima de 16 anys, l’ús del casc, circular per carrils adaptats i no superar els 25 km/h. A més qualifica els usuaris dels patinets, i també de bicicletes, com a conductors. Ho explica el regidor de Mobilitat, Jordi Güell.

 

Pel que fa als patinets, la nova ordenança no exigeix llicència ni assegurança, però durant la nit especifica que els usuaris hauran de portar “peces de roba o elements reflectants”. Pel que fa a l’ús de la via, s’aposta per la convivència al centre de la ciutat entre els vehicles de mobilitat personal i els vianants: es permet la circulació de bicicletes i patinets en ambdós sentits de la marxa.

 

El regidor de mobilitat, Jordi Güell (Pau Masó)


Flexibilització al centre de la ciutat

La circulació al Nucli Antic només quedarà restringida quan hi hagi aglomeracions de persones, és a dir, els dilluns de mercat i en alguna de les fires que s’hi celebren. A més dels patinets, també s’actualitza la normativa de la bicicleta. Per exemple, es podrà anar per la vorera amb condicions estrictes.

 

La nova ordenança també diu que les bicicletes no podran circular en paral·lel, està prohibit lligar-les a arbres o fanals, i només hi pot anar una persona si no hi ha algun dispositiu homologat. La nova normativa també estableix noves sancions que per als patinets i bicicletes van dels 50 als 80 euros. Tot plegat es preveu que es posi a la pràctica en qüestió de mesos.

El consistori també ha explicat que la nova ordenança anirà acompanyada d’un pla per la creació de nous carrils per a vehicles de mobilitat personal i la renovació de la senyalització de la ciutat.

Respon