Castellfollit al cupó de l'ONCE d'aquest dimarts

Atenció perquè si compreu el Cupó de l’Once de demà, hi trobareu una imatge que possiblement reconegueu. Castellfollit serà el protagonista del Cupó de l’Once d’aquest 24 de setembre. La imatge escollida és el rellotge de la Torre de Sant Roc, un dels elements arquitectònics més emblemàtics del municipi. Es calcula que es vendran prop de 5 milions i mig de cupons a tot l’estat, la qual cosa suposa una promoció turística espectacular per a Castellfollit. Avui ja els trobareu a la venda.

La imatge del rellotge de la Torre de Sant Roc de Castellfollit s’inclou dins la sèrie titulada “Ciutats en punt i hora” que permet descobrir els rellotges més curiosos o singulars que hi ha arreu de l’Estat. Aquesta sèrie, que va començar el passat mes de març i s’acabarà l’any vinent, correspon al cupó diari, que es sorteja de dilluns a dijous. La col·lecció la componen 50 imatges de rellotges singulars, la majoria dels quals estan encara en funcionament. Per l’Once, la precisió dels rellotges són molt importants per la vida de les persones invidents, ja que són un punt d’informació imprescindible per la seva vida diària. El delegat territorial de l’Once a Catalunya, Enric Botí, ha destacat la singularitat de la Torre de Sant Roc de Castellfollit.

De la seva banda, l’alcalde de Castellfollit, Miquel Reverter, ha volgut agrair als representants de l’Once el gest d’haver escollit entre tants rellotges, el del municipi garrotxí. Per Reverter, la promoció que això suposa té un gran valor.

La Torre de Sant Roc està inclosa a l’inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. És un punt d’aturada per a vianants i ciclistes, ja que al seu peu hi ha la font de Sant Roc. La torre es caracteritza per la imatge del sant, l’escut i el rellotge. Va ser precisament una promesa electoral del polític Lluís Pons, que volia que el votessin per anar a les Corts l’any 1919, el que va motivar la seva construcció que no s’acabaria fins al 1925. La torre va costar 4.500 pessetes de l’època.

El cupó diari de l’Once ofereix per un euro i mig premis de 35 mil euros a les cinc xifres. Però això no és tot perquè per mig euro més, el client pot guanyar una paga de 3.000 euros durant 25 anys que se sumaria al primer premi. Ja des d’avui el trobareu a la venda. A Catalunya, la venda del cupó dona feina a 2.700 persones. A les comarques gironines hi ha 700 afiliats i 200 treballadors. En el cas de la Garrotxa són 168 afiliats i ocupen a 62 persones.

Respon