Castellfollit vol tornar a ser un poble de parada

El municipi aposta perquè gràcies al turisme la vila pugui recuperar, de mica en mica, l’activitat econòmica que li va treure l’autovia ara fa més de 15 anys. Des de l’Ajuntament asseguren que s’ha fet molta feina en l’àmbit del turisme i ja s’estan recollint fruits. Destaquen també la creació de sinergies amb altres municipis de la zona del Llierca, on ressalten que hi ha un “forat turístic”.

Castellfollit aposta pel turisme. (Quico Domingo)


L’any 2002 el Ministeri de Foment donava per acabat el tram de l’autovia A-26 que eliminava el trànsit de cotxes i camions a Castellfollit. Aquesta obra va significar un canvi important per al municipi que va veure com el nombre de vehicles i visitants es reduïa dràsticament. Això ho van notar els comerços del poble que van perdre tots aquells clients que s’aturaven al poble de passada. Quinze anys després, l’Ajuntament destaca la feina feta fins ara i diu que l’objectiu és tornar a situar Castellfollit al mig de l’autovia.

El turisme, el motor

Tot i els grans canvis que ha patit el poble, l’Ajuntament ha fet esforços per mantenir viu el turisme. L’any passat 27.000 persones van visitar l’església vella del municipi. Una xifra que segons l’alcalde de Castelfollit, Miquel Reverter, demostra els bons resultats de l’estratègia que està seguint el municipi: convertir el poble en un lloc de parada.

Sinergies entre municipis

Reverter també reivindica la feina que entre municipis s’està fent a la zona de la Vall del Llierca. Diu que juntament amb els consistoris de Montagut, Sant Jaume, Argelaguer o Tortellà es vol posar en valor una àrea que pateix “un forat turístic”.

Actualment Castellfollit ha inaugurat una ruta per a persones invidents que recorre els principals atractius del poble. Aquest estiu també portarà a terme una programació cultural amb propostes musicals i lúdiques. Tot plegat ha de servir perquè Castellfollit de la Roca pugui seguir bategant amb la mateixa intensitat que quinze anys enrere.

Respon