Cau el risc de rebrot a la Garrotxa, però es dispara la incidència acumulada

Després de més d’una setmana amb un augment frenètic, el risc de rebrot encadena dos dies de descens en picat on ha baixat més de 400 punts. Tot i això, la resta de paràmetres segueixen augmentant. La incidència acumulada se situa per sobre els 700 casos, un 60% més que la setmana passada. 

Foto: Pau Masó


A hores d’ara, el risc de rebrot a la Garrotxa ha tornat a situar-se per sota els 1.000 punts (977). L’índex ha confirmat una tendència a la baixa després de dos dies on ha caigut més de 400 punts. Es traca del descens més pronunciat que s’ha registrat aquest mes d’octubre. A Olot, el risc de rebrot també ha baixat, però es manté per sobre els 1.000 punts (1.341). Tant a la comarca com a la capital la velocitat de propagació de la covid també ha reculat. Ara mateix l’Rt de la Garrotxa és de 1’66, mig punt menys que la setmana passada. Això vol dir que cada garrotxí infectat contagia a una persona i mitja.

 

Augmenten altres índexs

Malgrat el descens d’aquests indicadors, n’hi ha que segueixen augmentant. És el cas de la incidència acumulada a 14 dies: en una setmana ha crescut 300 punts i se situa als 703 casos. La taxa de casos per 100.000 habitants també s’ha disparat, i en una setmana s’ha doblat. Ara mateix, la Garrotxa té 422 casos per cada 100.000 habitants. I pel que fa a la positivitat, 20 de cada 100 proves que es fan a la comarca surten positives.

En els últims set dies s’han detectat 242 casos de coronavirus a la Garrotxa i s’han fet gairebé 1.200 proves PCR i més de 100 testos d’antígens.

A hores d’ara, l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa té una vintena d’ingressats per coronavirus, una dada que no es registrava des del mes d’abril.

Respon