En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Cinc informes en deu anys: Territori fa cas omís al Consell de Protecció de la Natura sobre la variant d'Olot

Des del 2009, l'òrgan consultiu s'ha mostrat en contra de la "sobredimensió" de la infraestructura
| 15 de desembre de 2020
Cinc informes en deu anys: Territori fa cas omís al Consell de Protecció de la Natura sobre la variant d'Olot

El Consell de Protecció de la Natura diu que el Departament de Territori fa cas omís als seus informes sobre la variant d’Olot. Això després que l’organisme mediambiental hagi difós cinc informes des del 2009 contraris a la “sobredimensió” de la infraestructura garrotxina i cap hagi tingut resultat. L’últim ha estat recentment, i demana que la carretera sigui d’un carril per sentit i tingui “més sensibilitat” amb l’entorn. 

Zona de l'Hostal del Sol, per on ha de passar la variant olotina (Ràdio Olot)


El Consell de Protecció de la Natura és un òrgan consultiu creat fa trenta anys per assessorar el Parlament de Catalunya en matèria de protecció de la natura i el paisatge. L’òrgan està format per 21 membres nomenats pel president de la Generalitat. Són persones de diferents disciplines i entitats com el Consorci Forestal, la Federació d’Entitats d’Excursionistes, el Consell General de Muntanya, l’Institut d’Estudis Catalans, Unió de Pagesos o la Federació d’Entitats Ecologistes, entre altres. Recentment, el Consell ha emès un nou informe sobre la variant d’Olot on assegura que la infraestructura està "sobredimensionada”. Ho explica un dels membres del Consell, Josep Germain, a Ràdio Olot.

 

L’informe del Consell reclama que la infraestructura tingui un carril per sentit, que s’elimini la rotonda que es projecta al Pla de Sant Andreu i es millori la permeabilització de la variant. El Consell ha emès aquest informe sense que el Departament de Territori li hagi demanat. De fet, Germain diu que no se senten escoltats.

 

El Consell de Protecció de la Natura va emetre informes l’any 2009, 2010, 2014 i 2015 després dels estudis informatius de la variant emesos aquests anys. En cap cas, van ser informes preceptius, sinó que el Consell va emetre per iniciativa pròpia. Germain creu que l’informe d’aquest 2020 és “un argument més” a favor de “fer les coses d’altres maneres”. El membre del Consell de Protecció de la Natura també posa en dubte que l’Oficina del Canvi Climàtic o els estudis d’impacte ambiental puguin servir de filtre.

 

L’any passat el Consell de Protecció de la Natura va emetre onze informes sobre projectes urbanístics o planejaments en espais naturals. Un d’ells, per exemple, defensava el Pla de Protecció del Medi Natural i del Paisatge de l’Alta Garrotxa. També hi va dir la seva sobre el Pla Urbanístic de les activitats de càmping o el pla director de l’embassament de Rialb, entre altres.

Comparteix a: 

També et pot interessar

La Pinya tindrà un nou dipòsit d’aigua amb una capacitat de 10.000 litres

A banda d’aquesta infraestructura, es soterrarà el sistema de canalització actual que es va renovar aquest estiu

L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca descarta, per ara, la possibilitat d’ubicar una piscina coberta a la Brutau

Diuen que no és el moment d’abusar del consum excessiu d’aigua davant la sequera existent a tot el planeta

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum