Comença el Sismògraf més epicèntric

El confinament comarcal ha fet que el festival de dansa d’Olot hagi quedat, de moment, en exclusiva per als habitants de la comarca. La directora del certamen diu a Ràdio Olot que la notícia “els entristeix”, però que el festival ja es va pensar enmig del confinament municipal. Es demana que el públic que no pugui assistir alliberi la seva entrada per tornar-la a oferir al públic local. 

El Teatre Principal d’Olot és la principal seu del Sismògraf (Pau Maso)


El Sismògraf ja està vacunat i ho demostra el fet que tot i el tancament comarcal, el festival ha arrencat amb tota la seva programació intacta. Aquest dijous Magí Serra i Arnau Obiols donaran el tret de sortida amb el primer espectacle de la trentena que es podran veure fins a finals de mes. També aquest dijous, hi ha una trobada virtual entre 200 professionals del sector. La directora artística del Sismògraf, Tena Busquets, valora d’aquesta manera al Cinc Minuts Més de Ràdio Olot la notícia del confinament comarcal.

Demanen retornar entrades

Els més perjudicats pel confinament comarcal serà el públic de fora. Els programadors i artistes podran venir a la Garrotxa, però els espectadors no es podran desplaçar, tot i tenir una entrada. Per això des de l’organització es demana que s’alliberin totes aquelles entrades que no es puguin utilitzar per tornar-les a oferir al públic local. El tràmit es pot fer enviant un correu a taquilla@olot.cat.

 

El Sismògraf 2021 comença sacsejat pel confinament comarcal, però manté una programació que preveu tota mena d’espectacles, que segons Busquets, recullen un gran ventall de gustos i tipologies.

 

El Sismògraf 2021 s’allargarà fins al diumenge 2 de maig. Una de les particularitats d’aquest any és que els espectacles s’escamparan per tota la comarca a localitats com Mieres, Sales de Llierca, les Planes, la Vall d’en Bas o Sant Jaume. Entre les actuacions més destacades hi ha ‘Ígnea’ del Colectivo Lamajara, ‘As I collapse’ de Recoil Permformance o les dues propostes dels Humanhood a la plaça de braus d’Olot. La capital garrotxina serà, més que mai, l’epicentre d’aquesta edició semiconfinada del Sismògraf que espera que a partir del 19 d’abril l’ona expansiva també pugui arribar més enllà dels límits comarcals.

Respon