Comença la redimensió del Sismògraf d’Olot

Aquest dissabte arriba el primer dels dos epicentres del festival. La pandèmia ha obligat a traslladar l’edició d’aquest 2020 a la tardor, concentrar la majoria d’espectacles en dos caps de setmana, apostar únicament per companyies nacionals i eixamplar el calendari fins al novembre. Tot i això, no hi faltaran propostes reconegudes, espectacles al Parc Nou o actuacions a diversos espais urbans de la capital de la Garrotxa.

Imatge: Sismògraf

Res no es crea ni es destrueix, tot es transforma. Amb aquest lema el Sismògraf 2020 ha volgut desafiar la pandèmia del coronavirus i seguir fent tremolar la Garrotxa amb la millor dansa contemporània del moment. No és primavera, però el festival olotí sortirà al carrer per acostar i destapar la dansa contemporània. En total seran més d’una vintena d’espectacles repartits fins al novembre. La majoria, però, es podran veure en dos caps de setmana diferents sota el nom de “Sismodays”. La directora artística del festival, Tena Busquets, diu a Ràdio Olot que l’edició d’aquest any serà…


Reobren el Teatre Principal

El primer dels dos “Sismodays” serà aquest cap de setmana. Dissabte la companyia Mar Gómez reobrirà el Teatre Principal per primer cop des que va arribar la pandèmia. Ho farà amb l’obra ‘Sempreviva’. Segons Busquets, aquesta i dues obres més que també es podran veure al Sismògraf són les millors propostes que podem trobar, actualment, al nostre país.


Per acollir les tres obres s’ha hagut de preparar el Teatre Principal amb mesures anticovid.


Actuacions al Parc Nou

El Sismògraf, però, no només es podrà veure al Teatre. Aquest cap de setmana també hi haurà vuit actuacions al Parc Nou durant tot el diumenge. L’entrada és gratuïta i cal descarregar-la a la pàgina web d’Olot Cultura. Entre les propostes s’hi podrà veure Miquel Barcelona, Moveo, Arnau Pérez o Daniel Doña, entre altres. Tots ells tancaran la primera sacsejada del Sismògraf. El cap de setmana del 3 d’octubre Olot tornarà a viure una nova jornada de dansa contemporània amb actuacions repartides pel centre de la ciutat.

Respon