Comerços com a punts d'atenció a la violència masclista: la crida de l'Institut Català de les Dones durant el confinament

El confinament pel coronavirus pot comportar un repunt de les agressions masclistes. Ho assegura l’Institut Català de les Dones. Des dels serveis territorials de Girona han mostrat aquesta preocupació als micròfons de Ràdio Olot. Per aquest motiu, s’ha engegat una campanya perquè els establiments oberts durant la quarantena siguin punts d’ajuda a les víctimes.

Foto: ACN


Que les fleques, farmàcies o qualsevol comerç obert durant el confinament sigui un punt d’atenció per les víctimes de violència de gènere. És l’objectiu de l’Institut Català de les Dones. Durant aquests dies de confinament, l’Institut ha mostrat la preocupació davant la possibilitat que augmenti la violència domèstica vers les dones. Per això s’ha engegat una campanya que demana als comerços que cedeixin els seus telèfons perquè les dones que ho necessitin, puguin trucar al telèfon d’atenció a la víctima. La coordinadora de l’Institut de les Dones a Girona és la Fina Surina en declaracions a Ràdio Olot.

 

Tots els establiments que s’adhereixin a la campanya que ha engegat l’Institut tindran un indicatiu a la seva entrada. Qui ho necessiti, sigui dona o no, podrà utilitzar el telèfon per alertar d’un cas o d’una sospita.

 

A part del servei telefònic, també s’ha habilitat un correu electrònic on es poden fer les denúncies. Els dos, són totalment gratuïts i actius durant 24 hores. El número de telèfon és el 900 900 120 i el correu electrònic és el 900900120@gencat.cat.

Respon