En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

El Consell Comarcal pren diferents mesures en energia i gasos d'efecte hivernacle

Reguladors de temperatura a les escoles de Montagut, Tortellà i Castellfollit són algunes de les mesures preses que redueixen la despesa un 25%
| 15 de maig de 2017
El Consell Comarcal pren diferents mesures en energia i gasos d'efecte hivernacle

Els ajuntaments de la Comarca de la Garrotxa i el Consell Comarcal treballen diàriament per aconseguir arribar al 2020 amb una reducció del 20% en emissions de gasos d’efecte hivernacle i proveir-se en un 20% d’energies renovables. Josep Martín, tècnic de l’àrea d’Urbanisme i Edificació del Consell Comarcal, ha explicat a Ràdio Olot alguns dels projectes que porten a terme actualment.


Des de l’any 2012 els ajuntaments de la comarca i el Consell Comarcal de la Garrotxa estan treballant per assolir l’objectiu de ser més sostenibles en l’any 2020. Aquestes accions vénen de l’any 1997 quan es va establir la tercera cimera del clima i la Unió Europea es va comprometre a assolir una reducció del 8% de gasos d’efecte hivernacle, per sobre del 5% que s’hi havia establert. Durant aquests darrers anys s’ha volgut anar un pas més enllà i, des de l’any 2007, el Congrés de la Unió Europea va proposar arribar a l’any 2020 reduint un 20% de les emissions i proveir-se d’un 20% d’energies renovables. Des de la mateixa unió europea es va voler treballar amb administracions que eren més properes als ciutadans. Josep Martín, tècnic de l’Àrea d’Urbanisme i Edificació del Consell Comarcal ho ha explicat a Ràdio Olot.

Exemples

Els sistemes de regulació de temperatura que s’han implantat a diferents escoles de la comarca formen part d’aquest programa. L’escola Mont Cos de Montagut i Oix va ser la primera on es va instal·lar aquest sistema l’any 2014 i fins ara s’ha enregistrat un estalvi del 25 al 30 per cent respecte al consum anterior al nou sistema de regulació de temperatura. Després de l’escola de Montagut, la regulació de temperatura també s’ha implantat a l’escola de Tortellà i a la de Castellfollit de la Roca. Martín explica que a causa del poc temps que porta implantat aquest sistema a aquestes dues últimes escoles no s’ha pogut fer un balanç comparatiu amb hiverns anteriors.

Conscienciació ciutadana

Segons Martín, des de l’administració es va valorar començar pels projectes que són més assequibles i viables i que el retorn de la inversió fos més ràpid. Des de l’administració també es treballa per transmetre als ciutadans la necessitat d’estalviar energia, utilitzar sistemes d’energia renovables i reduir l’emissió de gasos d’efecte hivernacle. Josep Martín afirma que no és una feina només de les administracions sinó de tot el conjunt de la societat.

Comparteix a: 

També et pot interessar

La Pinya tindrà un nou dipòsit d’aigua amb una capacitat de 10.000 litres

A banda d’aquesta infraestructura, es soterrarà el sistema de canalització actual que es va renovar aquest estiu

L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca descarta, per ara, la possibilitat d’ubicar una piscina coberta a la Brutau

Diuen que no és el moment d’abusar del consum excessiu d’aigua davant la sequera existent a tot el planeta

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum