Crida a no saturar les línies dels CAP de la Garrotxa demanant baixes laborals

El director de l’àrea bàsica d’Olot i Besalú recorda que només les poden donar a dos tipus de persones: les infectades o les que no poden sortir de casa perquè han estat en contacte directe amb un positiu en coronavirus.


Que la gent no demani baixes als CAP. És la crida urgent de les autoritats sanitàries per no col•lapsar el sistema telefònic. Aquests dies les trucades són més importants que mai tenint en compte que s’ha demanat que no es vagi presencialment als centres d’atenció primària i que s’utilitzi l’atenció telefònica. El director de l’àrea bàsica d’Olot i Besalú, Josep Lluís Nicolau, remarca que la situació és preocupant. Són declaracions a Ràdio Olot.

 

Nicolau diu que entén que molta gent tingui dubtes perquè s’ha quedat a casa sense poder anar a la feina i per això deixa molt clar a qui poden concedir una baixa laboral i a qui no.

 

Per tant, només pot demanar una baixa laboral qui estigui infectat per coronavirus o qui s’hagi de quedar a casa sense poder sortir de cap manera perquè ha estat en contacte directe amb una persona que ha donat positiu. La resta ha de pactar la seva situació directament amb la seva empresa.

Respon