Cultura mallorquina a Olot per reflexionar sobre el turisme de masses

La programació cultural d’Olot s’endinsa en una setmana temàtica amb diverses activitats que tenen el paraigua d’artistes mallorquins. Les propostes pretenen donar una mirada transversal sobre la problemàtica que viu l’Illa balear. La setmana mallorquina també oferirà dansa per al públic infantil i música amb el duet mallorquí Dona Llop.

‘Rostoll Cremat’ és una de les propostes de la Quinzena Mallorquina (Olot Cultura)

La iniciativa s’emmarca en la Quinzena Mallorquina que se celebra a vuit teatres de vuit ciutats diferents de les comarques gironines. El Teatre Principal d’Olot forma part d’aquesta xarxa d’equipaments que per primera vegada han decidit, de forma conjunta, debatre sobre un territori i un tema concret. A la capital de la Garrotxa es podran veure una desena de propostes. La majoria volen reflexionar sobre com vivim el turisme. Ho explica el director de l’Institut Municipal de Cultura, Ricard Sargatal, en declaracions a Ràdio Olot.

 

Aquest dimarts, Olot va donar el tret de sortida a la Setmana Mallorquina a la Biblioteca amb l’Hora del Conte. Però la majoria de les activitats tindran lloc a partir de dijous. Demà es podrà veure un recital de poesia i una reflexió del turisme des de diversos punts de vista. Divendres hi haurà el concert del grup mallorquí Dona Llop al Torín; Dissabte es representarà al Teatre una obra sobre les llums i les ombres de la Mallorca turística; i diumenge, la setmana s’acabarà amb un espectacle de dansa per als més petits inspirat en l’univers de Joan Miró.

 

Des de l’Institut Municipal de Cultura no descarten repetir la proposta anualment per tractar temàtiques i territoris diferents. A part d’Olot, ciutats que conviuen amb els pros i contres del turisme com Lloret de Mar, Palamós i Roses també participen en aquesta setmana temàtica i cultural que, com la cultura mateixa, també busca generar debat.

Respon