La CUP considera “èticament reprobable” el nomenament del nou gerent de l'Hospital

Ressalten que va ser la mà dreta del conseller Boi Ruiz en l’etapa de les retallades en sanitat. A més, denuncien que cobrarà un 50% més que el gerent anterior: 120.000€ anuals. Això és més del que cobra cap càrrec públic a la ciutat o gairebé el doble del president del govern espanyol i més del permès per llei en els càrrecs directius públics.

eulalia-reguant-i-els-regidors-de-la-cup-olot-a-lhospital-jordi-altesa

La roda de premsa aquest dilluns al matí (Jordi Altesa) 

A la CUP no li agrada el nomenament de Josep Maria Padrosa com a nou gerent de l’Hospital. No qüestionen ni veuen cap error en el procés de selecció però consideren que és èticament reprovable la persona escollida. Recorden que a Padrosa se’l va investigar per ser apoderat de sis empreses privades que treballaven pel Catsalut. Un tema que la fiscalia va desestimar i el mateix va fer l’Oficina d’Antifrau després de quatre mesos d’investigació. La diputada de la CUP al Parlament, Eulàlia Reguant, creu que el seu nomenament posa en risc la sanitat 100% pública a la Garrotxa.

Un 50% més de sou

Un altre tema que qüestiona la CUP entorn al nomenament del nou gerent de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa és el sou que tindrà. Mentre el gerent sortint tenia un sou de 80.000€ anuals Padrosa en cobrarà 120.000€, un 50% més. Una xifra que és més de la de qualsevol càrrec públic a la ciutat i de fet gairebé el doble que el propi president del Govern espanyol i gairebé tant com el propi president de la Generalitat Carles Puigdemont. Reguant recorda que el seu sou supera els límits per llei dels càrrecs directius públics, un element que considera típic de la sanitat pública.

Aprovat per unanimitat

Tot i això, la decisió de nomenar a Padrosa gerent de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa va ser presa per unanimitat per part dels membres del Patronat.

Respon