Custòdies durant el confinament: què cal fer?

Els jutjats d’Olot no es pronuncien sobre el confinament i la custòdia dels fills. És una qüestió que ha causat confusió arreu del territori per la falta de jurisprudència. Amb l’estat d’alarma, els jutges de família només resolen casos flagrants. L’únic punt d’acord entre els magistrats és que els fills no poden estar a casa d’una persona infectada. Però això, els metges ho discuteixen.


El confinament ha obert molts interrogants sobre la custòdia dels fills amb pares separats. La poca jurisprudència no hi ajuda, i és que cada jutge té el seu propi criteri. Magistrats de tota la demarcació ja han fet saber la seva opinió, però el jutjat d’Olot encara no s’ha pronunciat. L’advocada Francesca Blanch lamenta aquesta situació.

 

Durant l’Estat d’Alarma els jutges de família només resolen casos en què el menor es troba en situacions de perill. Justament, el Decret Llei que estableix la quarantena permet el trasllat de menors per custòdia. Per aquest motiu, Blanch recomana seguir la resolució judicial dictada en cada cas.

Divergència d’opinions en casos de coronavirus

En el que sí que coincideixen els magistrats de la demarcació és què passa quan un dels progenitors té coronavirus. En aquest cas, els lletrats estableixen que el fill vagi a casa la persona que no està infectada. Però, aquí s’entra en contradicció amb els metges.

 

Els advocats recomanen demanar un justificant del metge al·legant la impossibilitat de fer el canvi de custòdia per evitar problemes judicials. Francesca Blanch demana que tots els problemes familiars es resolguin parlant i seguint allò que diu la custòdia.

Respon