Desclassificat 9N, el darrer llibre del periodista Vicent Partal

A les portes de Sant Jordi, Ràdio Olot dedica la carpeta d’avui a parlar del 9N perquè el llibre de Partal rebla la història d’una votació que ell qualifica de revolucionària i explica què ha significat per a Catalunya.

desclassificat bo

Mesos enllà del 9N sembla estrany que se’n continuï parlant però la transcendència història del fet porta cua. El periodista Vicent Partal ha escrit un llibre, Desclassificat 9-N, on explica què ha representat aquesta votació per a Catalunya. Partal considera que el 9-N marca un impàs en el camí de Catalunya però no tothom en té aquesta percepció i això pot ser degut a diversos factors.

Malgrat aquesta, segons Partal, mala gestió, l’important és el camí que Catalunya té per recórrer i se centra en la importància, ara, del 27S, amb la tasca dels partits i també de la societat civil. Tot i que el periodista és optimista de cara a les eleccions plebiscitàries, sí que entén que Catalunya travessa un període que està marcat pel desinflament i el cansament però en una situació tan canviant, la clau és saber-se adaptar i temptejar-ho.

Vicent Partal no considera encertat buscar culpables i entén que els polítics que van impulsar el 9N, malgrat puguin haver pres decisions que ell considera errònies, tenen un gran mèrit. Així, encara que els polítics s’hagin pogut equivocar, cal tenir en compte la transcendència de la consulta del 9N i també, segons Partal, afrontar amb energia el 27S perquè el teixit de base ja hi és. S’ha de poder tancar la ferida que hagi pogut deixar oberta aquest error.

Respon