Després del fesol arriba el farro

La Vall de Bianya ja ho té tot a punt per a una nova edició de la Fira del Farro. Es tracta d’una de les cites més importants del municipi que serveix per posar en valor aquesta farina autòctona de blat de moro. La fira se celebrarà el pròxim cap de setmana i comptarà amb activitats infantils i cercavila gegantera. 

El cartell de la Fira és obra de Quim Domene i està inspirat en l’efemèride dels 50 anys de l’arribada de l’home a la lluna (Pau Masó)

Si una cosa funciona, no es toca. És el cas de la Fira del Farro que ja arriba a la dotzena edició plenament consolidada i formant part d’un dels tres pilars de les “f” garrotxines (fesol, farro i fajol). Per aquest ordre se succeeixen les tres fires més destacades de l’hivern garrotxí. Bianya es troba entremig de Santa Pau i Batet. Ho fa amb una celebració plenament consolidada: les activitats de la Fira del Farro no han variat gaire en els últims anys. Ho remarca el comissari, en David Darné.

 

La Fira del Farro de Bianya tindrà lloc el pròxim dissabte i diumenge. Durant aquests dos dies Bianya ha programat una desena d’activitats que giren al voltant del farro. Dissabte tindrà lloc l’obertura, el sopar tastet i la presentació del vi del municipi. Diumenge serà el dia fort amb artesans, bestiar i parades de proximitat.

 

Durant el matí de diumenge també hi haurà un taller de cuina per als més petits. La Fira començarà a les 10 del matí fins a les dues del migdia. El gegant romà Farrus Tremendus, els gegantons de la Canya i els cabeçuts d’en Sidru i la Margarida ambientaran la matinal.

 

Respon