En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Detectat un cas de diftèria a Olot, el primer a Espanya des del 1987

Es tracta d'un nen de 6 anys que està en pronòstic greu a l'UCI de la Vall d'Hebron
| 2 de juny de 2015
Detectat un cas de diftèria a Olot, el primer a Espanya des del 1987

El cas es va detectar el passat dijous a les urgències de l'Hospital d'Olot. El nen té 6 anys i es troba ingressat en estat greu a la Vall d'Hebron. És el primer cas que es dóna de diftèria a l'Estat des del 1987. No hi ha risc per aquelles persones ja vacunades i a les que han estat en contacte se'ls ha posat una dosi de penicilina per a més seguretat.  

difteria



El nen de 6 anys va arribar a les urgències de l'Hospital d'Olot amb malestar general, maldecap i febre i amb una amigdalitis que li impedia empassar correctament. Després de descartar que fos alguna altra patologia, es van fer les proves que van concloure que era diftèria. Des d'aleshores aquest nen, que no havia estat vacunat, es troba ingressat a l'UCI de pediatria de la Vall d'Hebron en estat greu. Se l'ha hagut d'intubar i té ventilació assistida.

No hi ha risc per a persones vacunades

Fonts mèdiques han explicat a Ràdio Olot que per aquelles persones que ja han estat vacunades no hi ha cap perill. Per precaució, a les persones que han estat en contacte amb el nen han rebut una dosi de penicilina. El cas detectat és el primer que hi ha a tot Espanya des del 1987.

El calendari de vacunació recomana posar la vacuna als dos mesos de vida.

El nen es va començar a trobar malament el 23 de maig però no va ser fins cinc dies després, segons el Departament, que el van portar a l’Hospital d’Olot perquè es trobava malament amb maldecap, febre i tenia problemes per empassar. Se li van fer proves que van confirmar aquest cas de diftèria. La subdirectora general de Vigilància i resposta a Emergències de Salut Pública de la Generalitat, Mireia Janer, ha explicat a l’Informatiu Vespre de Ràdio Olot que totes les persones amb qui havia estat en contacte ja havien estat avisades i des d’aquest dimarts que s’administra la vacuna, si no la tenien, o una dosi de penicil·lina per més seguretat.

Els símptomes són la pell blavosa, febre i mocs constants aigualits i amb sang. També poden presentar-se símptomes amb problemes per respirar, una tos molt forta, calfreds i afonia. En tot cas, totes aquelles persones que estiguin vacunades contra diftèria, que normalment s’administra juntament amb la de la tos ferina i la del tètanus, no han de patir i Salut considera que la situació es pot donar per controlada.

Aquest nen de sis anys es troba ingressat a la Unitat de Cures Intensives de l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona i en estat “molt greu” segons ha explicat Janer.

El tractament necessari s’ha hagut de demanar a Rússia ja que no n’hi havia. Abans però s’havien fet gestions amb França que també va enviar un fàrmac que no va funcionar. En aquests països s’ha notat un rebrot de la diftèria.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum