Dimarts comencen les obres del Firal d'Olot

Les obres del Firal d’Olot començaran el proper dimarts per la zona del Firal Petit. Els primers treballs consistiran en rebaixar terres i obligarà a tallar els arbres que seran replantats posteriorment, segons el projecte de l’obra. El ple de l’Ajuntament aprovarà aquest vespre l’adjudicació dels treballs a l’empresa Rubau Tarrés, tal i com ja va informar Ràdio Olot. Les obres duraran un any i tenen un cost total de 3 milions i mig d’euros.

 Firal Petit. (Jordi Barranco)

La maquinària pesant que treballarà a les obres del Firal d’Olot hi accedirà per la zona del Torín. L’Ajuntament incrementarà les mesures de seguretat en aquest sector. S’ha hagut de fer així per evitar fer malbé el paviment del Firalet que, com saben, té unes característiques especials. L’adjudicació de les obres que es farà aquest vespre en l’últim ple abans de les vacances d’estiu, és el darrer pas perquè els treballs ja puguin començar dimarts de la setmana vinent. Prèviament, dilluns, l’Ajuntament es reunirà amb els veïns afectats per tal d’explicar-los les característiques del calendari d’actuació. El primer que es veurà seran les màquines treballant al Firal Petit, és a dir, on s’instal·len les barraques de Festes, i al sector del transformador elèctric. L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, ja ha advertit que s’hauran de tallar els arbres que hi ha actualment.

Una de les preguntes que es mantenia a l’aire fins avui era on s’ubicarien les barraques del Firal. L’alcalde ha confirmat que es muntaran allà mateix, és a dir, al firal petit on hi ha estat sempre.

L’altra gran incògnita era com afectaran les obres del Firal al mercat setmanal. Josep Maria Corominas ha explicat que, a partir d’aquest mes d’agost, ja hi haurà alguns trasllats als carrers adjacents i que això no afectarà a la quantitat de parades que hi ha actualment. Un cop acabades les obres, el mercat es mantindrà al Firal.

Les obres del Firal també afectaran la cinquantena de places d’aparcament de zona blava que es redistribuiran en altres punts de la ciutat. De fet, hi haurà una reordenació d’aquest tipus d’estacionament en altres carrers del centre de la ciutat que inclou, entre d’altres, més aparcaments per a motos.

En la compareixença dels dijous davant els mitjans de comunicació, l’alcalde d’Olot ha volgut comunicar als ciutadans una qüestió estrictament personal: ha dit que està en tractament de quimioteràpia, que el pronòstic de la malaltia és molt bo i que és possible que això l’obligui a reduir sensiblement la seva assistència a alguns actes. Tot i això, continuarà treballant perquè la seva voluntat és mantenir l’alcaldia fins al final i treballar pel millor relleu possible a la candidatura del PdCat. Aquestes han estat les seves paraules:

Respon