En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Dos mesos del porta a porta a Besalú: adaptació i primers resultats positius

L'Ajuntament assegura que ja s’ha reduït en un percentatge elevat la fracció resta i ha augmentat la matèria reciclada
| 17 de desembre de 2018
Dos mesos del porta a porta a Besalú: adaptació i primers resultats positius

Tot i que l’Ajuntament vol esperar tres mesos per donar dades fiables, assegura que ja s’ha reduït en un percentatge elevat la fracció resta i ha augmentat la matèria reciclada. Després de dos mesos de funcionament ja no queda cap contenidor convencional al carrer i el consistori es planteja ara canviar les papereres. 

El porta a porta a Besalú ja fa dos mesos que es va implementar (ACN)


El 15 d’octubre Besalú posava en marxa el sistema de recollida de residus porta a porta. Dos mesos després, l’Ajuntament assegura que ja han començat a registrar els primers resultats positius. El consistori no vol donar dades fins passat els tres mesos, però assegura a Ràdio Olot que la fracció resta ha disminuït considerablement i la matèria reciclada ha augmentat. Ho explica la tinent d’alcalde del poble, Fina Surina.

 

Després de 60 dies els veïns ja han anat agafant uns hàbits i el sistema de recollida s’ha anat adaptant. Surina explica que els primers dies els camioners que recollien els cubells no coneixien les rutes, ara això ja és història.

El poble ja no té contenidors al carrer

De la mateixa manera que el sistema de recollida s’ha adaptat, els veïns també ho han fet. L’Ajuntament ja ha fet arribar tots els cubells a particulars i empreses. I per això, ja no queden contenidors convencionals al carrer.

 

Un cop trets els contenidors, el consistori també es planteja substituir les papereres.

 

Durant el primer trimestre de l’any que ve, l’Ajuntament impulsarà campanyes sensibilitzadores de la mà dels centres educatius i els comerços locals. Besalú ha estat el primer municipi de la Garrotxa a posar en marxa el sistema porta a porta. Des del consistori es marquen l’objectiu d’arribar al 80% de recollida selectiva. Actualment està al voltant del 50%.

 

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum