Eduard Llorà: “Anirem fins on faci falta per l'escola de les Planes”

L’Ajuntament de les Planes d’Hostoles està disposat a arribar fins on faci falta perquè la Generalitat pagui part de les inversions a l’escola municipal. L’alcalde es mostra contundent i desafiant davant la passivitat d’Ensenyament que segueix sense tornar resposta a les demandes fetes des del poble. L’Escola de Sant Cristòfol és un edifici catalogat en el qual l’Ajuntament ja hi ha destinat 350.000 euros en els últims sis anys. Durant aquest temps la Generalitat no ha transferit cap ajuda. 

L’escola de Sant Cristòfol de les Planes (Ràdio Olot)


El dia 17 d’aquest mes hi ha una reunió prevista entre representants del consistori i el responsable territorial d’Ensenyament. Es tracta d’una trobada que estava prevista per l’1 d’octubre i que es va ajornar d’aquí una setmana. De moment, aquesta és l’única resposta que s’ha rebut des de les Planes per part de la Generalitat. L’alcalde del poble, Eduard Llorà, diu que l’escola és un edifici catalogat i que a diferència d’altres llocs, no la poden tirar a terra i fer-ne una de nova.

350.000 euros d’inversió

Aquest any l’escola de Sant Cristòfol compleix el centenari. Fins al moment s’hi ha anat fent obres que pugen a un pressupost de 350.000 euros. Segons Llorà això no representa un manteniment, sinó que es tracta d’inversions importants que la Generalitat no ha tingut en compte.

“No tinc inconvenient a tenir un enfrontament amb la Generalitat”

L’Ajuntament de les Planes va enviar una carta a la Generalitat el mes de gener d’aquest any. Fins al mes passat no van tenir resposta. Llorà diu que l’Ajuntament està disposat a “tenir un enfrontament” i no es posa límits per trobar una solució.

 

De moment, el consistori planenc continua amb les obres a l’escola mentre ja ha començat el curs. Durant l’estiu es van acabar els treballs a l’interior de l’edifici i ara s’estan col·locant finestres d’alumini. Té previst finalitzar les actuacions el 15 de novembre. L’escola Sant Cristòfol acull 170 alumnes de les Planes i municipis propers.

Respon