Educació reforça la Garrotxa amb 20 professors més per al curs de la covid

Són vint dotacions repartides entre escoles i instituts públics i concertats. La majoria dels professors nous s’han destinat a Infantil i Primària. Els centres es mostren a l’expectativa de què passarà quan hi hagi contagis entre docents. Aquest curs a la Garrotxa hi haurà més de 670 professors. 

Foto: Pau Masó


Una de les novetats més importants d’aquest curs 2020-2021 ha estat el reforç de professorat. El fet que s’hagin hagut de desdoblar grups a causa de la pandèmia ha provocat que fes falta més personal. A la Garrotxa, Educació ha reforçat la docència amb vint docents nous per cobrir les necessitats sorgides des dels centres amb relació a les mesures anticovid. El director dels serveis territorials d’Educació a Girona, Martí Fonalleras, defensa a Ràdio Olot la planificació feta durant l’estiu i remarca que caldrà “actuar amb rapidesa” durant aquest curs.

 

Els centres educatius qüestionen la situació i es mostren preocupats per com s’actuarà en cas que un professor agafi el coronavirus. El director de l’IES Garrotxa, Jordi Antiga, alerta que es poden cobrir tres o quatre baixes, però que si n’hi ha més, caldrà que el Departament contracti docents substituts.

 

En total, per aquest curs de la covid, Educació ha contractat 20 professors de reforç pels centres educatius de la Garrotxa. Quinze s’han destinat a centres públics i cinc a centres concertats. En total, aquest curs hi haurà 674 professors repartits en la cinquantena de centres de la comarca.

Respon