El CB Garrotxa-Santjoanenc celebra 50 anys de bàsquet a Sant Joan les Fonts

Per a dissabte que ve, el club ha organitzat una jornada de partits 3×3, un clínic i un col·loqui amb els germans Cargol i un sopar de germanor. També es presentarà un llibret que recull els noms de les 700 persones que han format part de la història del Santjoanenc de bàsquet.

Xevi Sala i Enric Bru, dos dels organitzadors de la celebració (David Planella)

Als anys seixanta, a les Mares del Diví Pastor, el col·legi de monges de Sant Joan les Fonts, unes noies van començar a llançar a una cistella de la qual ara encara es conserva el cèrcol. Allà es va gestar una tradició, la del bàsquet a Sant Joan.


Ja han passat cinquanta anys i ara el Club Bàsquet Garrotxa-Santjoanenc, l’entitat que reuneix el bàsquet del poble, ha decidit celebrar l’aniversari. Enric Bru, a qui ara escoltàvem, i Xevi Sala són dos dels responsables del comitè que s’ha encarregat d’organitzar els actes.


La celebració es farà aquest dissabte que ve a les instal·lacions del CP Santjoanenc. Al matí, hi haurà un torneig de partits 3×3 al qual es pot apuntar qualsevol jugador o exjugador del club; a la tarda, els germans Cargol faran un clínic i un col·loqui moderat per l’exresponsable d’esports de Ràdio Olot Joan Bril·li, i a la nit, un sopar de germanor i un ball amb dj’s tancaran la jornada. Serà la primera per commemorar el cinquantè aniversari, però la idea és que no sigui l’única. Al setembre, el Santjoanenc té previst organitzar un partit al pavelló amb algun equip de renom.


Aquest dissabte, al pavelló, a banda dels tres actes principals, hi haurà una exposició amb samarretes de tots els anys, fotografies i trofeus. La història del bàsquet santjoanenc també es podrà reviure a través d’un llibret amb moltes imatges, textos de Joan Bril·li i Oleguer Plantelech i els noms de les més de 700 persones que, en algun moment o altre, han jugat a bàsquet a Sant Joan. Totes les que encara hi siguin estan convidades als actes de dissabte.

Respon