El CE Olot comença a celebrar els seus 50 anys a les 24 Hores a Muntanya

La prova de resistència encetarà una temporada d’aniversari aquest cap de setmana. Començarà als Hostalets d’en Bas i s’acabarà a Vallfogona. En total, 70 quilòmetres de recorregut per als valents que el vulguin completar sencer. Si no, es pot per etapes.

Una imatge del recorregut de la primera etapa d’aquesta edició (CEO)

El més habitual és que la gent participi en alguna o en algunes etapes de les 24 Hores a Muntanya, però cada vegada hi ha més valents que s’atreveixen a completar tot un dia sencer caminant. L’any passat, van ser 88 i aquest nombre va suposar el rècord històric d’una prova que arribava a la 37a edició. La 38a es farà aquest cap de setmana i el seu director, Pere Rifà, no descarta superar les xifres del 2019.


Ara la participació total, comptant els que la fan tota i els que només fan alguna etapa, se sol enfilar fins als 400, i aquesta és la previsió que fa el Centre Excursionista Olot també per aquest any, perquè ja n’hi ha uns 300 d’apuntats. Siguin els que siguin, els participants d’aquest any seran els primers de la història de les 24 Hores que rebran un obsequi. Amb aquest detall, el centre vol començar a celebrar el seu 50è aniversari. El CEO es va constituir com a entitat independent el 1970 i les 24 Hores a Muntanya és el primer gran esdeveniment que organitza aquest any de celebració.


El recorregut total de les 24 Hores a Muntanya serà de 70 km i uns 3.500 m de desnivell, i estarà dividit en cinc etapes: la primera, dels Hostalets d’en Bas a Cantonigròs; la segona, de Cantonigròs a Sant Pere de Torelló; la tercera (nocturna), de Sant Pere al castell de Montesquiu; la quarta, de Montesquiu a Llaés, i la cinquena, de Llaés a Vallfogona. A cadascuna, hi haurà un servei d’autocar que permetrà als participants anar al principi del recorregut o tornar al punt base, que serà els Hostalets. L’organització de les 24 Hores ha dissenyat uns traçats no excessivament durs i pensats perquè els pugui completar tothom. Les inscripcions es poden fer per internet o el mateix dia de la prova, als Hostalets, abans de començar.

Respon